Log in
A+ A A-

Στην ελληνική εταιρεία Heretic το βραβείο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Στους Έλληνες κινηματογραφικούς παραγωγούς, Γιώργο Καρναβά και Κωνσταντίνο Κοντοβράκη της εταιρείας Heretic, απονέμεται φέτος το βραβείο Eurimages Co-Production Award - Prix Eurimages.

Το βραβείο θα παραλάβουν στην τελετή απονομής των 31ων Ευρωπαϊκών Βραβείων Κινηματογράφου, στις 15 Δεκεμβρίου, στη Σεβίλλη της Ισπανίας.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της επιτροπής, η φετινή βράβευση των Ελλήνων παραγωγών «αναγνωρίζει τον σημαντικό τους ρόλο στην ευρωπαϊκή κινηματογραφική βιομηχανία καθώς και την συμβολή τους στην ανάπτυξη και προώθηση του κλάδου των συμπαραγωγών και κατ΄επέκταση της πολιτιστικής ποικιλομορφίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που το εν λόγω βραβείο απονέμεται σε Έλληνες παραγωγούς, καθώς και ότι πρόκειται για τους νεώτερους παραλήπτες του στην ιστορία του θεσμού.

Το βραβείο που απονέμεται από το Eurimages, επίσημο όργανο του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ενίσχυση της κινηματογραφικής παραγωγής, θεσπίστηκε το 2007 θέλοντας να αναδείξει «τον αποφασιστικό ρόλο των συμπαραγωγών στην ανάπτυξη διεθνών δεσμών και ανταλλαγών».

«Για εμάς αυτό το βραβείο δεν είναι μόνο μια προσωπική διάκριση αλλά κυρίως μια ύψιστη αναγνώριση για όλους τους συνεργάτες μας στα χρόνια αυτά που κάνουμε ταινίες» δηλώνουν ο Γιώργος Καρναβάς και ο Κωνσταντίνος Κοντοβράκης«Για εμάς αυτό το βραβείο δεν είναι μόνο μια προσωπική διάκριση αλλά κυρίως μια ύψιστη αναγνώριση για όλους τους συνεργάτες μας στα χρόνια αυτά που κάνουμε ταινίες» δηλώνουν ο Γιώργος Καρναβάς και ο Κωνσταντίνος Κοντοβράκης

Ο Γιώργος Καρναβάς και ο Κωνσταντίνος Κοντοβράκης ίδρυσαν την εταιρεία Heretic το 2013, με εξαρχής σαφή διεθνή προσανατολισμό. Από τότε μέχρι σήμερα η εταιρεία έχει υλοποιήσει και συμμετάσχει σε περισσότερα από 35 κινηματογραφικά project ως παραγωγός, συμπαραγωγός και sales agent.

Στις παραγωγές τους ταινίες όπως ο «Γιος της Σοφίας» της Ελίνας Ψύκου, οι «Θεριστές» του Ετιέν Καλός, το «Ακίνητο Ποτάμι» του Αγγελού Φραντζή, το επερχόμενο «Pari» του Σιαμάκ Ετεμάντη και το «Sumendia» του Μιγκέλ Ανχελ Χιμένες.