Log in
A+ A A-

Κοτζιάς: “Εξάρθρωσα κύκλωμα διπλωματών με βίζες για ασυνόδευτα παιδιά”

Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά ότι έστειλε στον εισαγγελέα υποθέσεις Ελλήνων διπλωματών που φέρονται να εμπλέκονταν σε παράνομο κύκλωμα έκδοσης βίζας για ασυνόδευτα παιδιά.

Και αυτό γιατί, όπως εξήγησε στην διάρκεια συνέντευξής του στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, βίζες σε ασυνόδευτα παιδιά σημαίνει εμπόριο οργάνων. Ο Νίκος Κοτζιάς έκανε λόγο για 93 τέτοιες υποθέσεις και για διπλωμάτες που κατέληξαν στη φυλακή.

«Δεν συμφωνώ ότι δεν κάναμε τίποτα», είπε ο παραιτηθείς υπουργός Εξωτερικών. «Και 93 υποθέσεις που έστειλα στον εισαγγελέα για παραβίαση του ποινικού κανόνα και μερικούς διπλωμάτες που έφτασαν στη φυλακή επειδή έδιναν βίζες σε ασυνόδευτα παιδιά;

Ξέρετε τι σημαίνει βίζες σε ασυνόδευτα παιδιά; Σημαίνει εμπόριο οργάνων. Και μόνο αυτό ότι έσωσα μερικές ψυχές θα κοιμηθώ ήσυχα όταν τελειώσει η ζωή μου», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Εξωτερικών.

Για το άλλο το θέμα με τον διπλωμάτη που έπιασαν με ναρκωτικά στο εξωτερικό ο οποίος στη συνέχεια βρέθηκε συνεργάτης πρώην κορυφαίου υπουργού, έγινε τίποτα; Ενημερωτικά θέτουμε το θέμα, να πληροφορηθούμε την εξέλιξη, διότι θεωρούμε αδύνατο να μην ασχολήθηκαν στο ΥΠΕΞ, με μια τόσο… καραμπινάτη υπόθεση. Και η χρήση ναρκωτικών καταστρέφει παιδιά, άρα και αυτή η υπόθεση προφανώς η υπόθεση δεν μπορεί παρά να κινητοποίησε τη συνείδηση του πρώην ΥΠΕΞ.