Log in
A+ A A-

Απαγορεύτηκε η έξοδος από την χώρα στον Ν. Μανιαδάκη

Featured Απαγορεύτηκε η έξοδος από την χώρα στον Ν. Μανιαδάκη

Επικυρώθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας η διάταξη της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα για τον Νίκο Μανιαδάκη, ο οποίος την Παρασκευή εμφανίστηκε αυτοπροσώπως στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας.

Το πρωί της Παρασκευής, ο κ. Μανιαδάκης εμφανίσθηκε αυτοπροσώπως ενώπιον των δικαστών, καταθέτοντας υπόμνημα και διατυπώνοντας προσωπικά επί μία ώρα τα επιχειρήματα του. «Είμαι εδώ. Το φωνάζω δυνατά». Με τα λόγια αυτά ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας και νυν κατηγορούμενος στην υπόθεση της Novartis Νίκος Μανιαδάκης θέλησε να δείξει ότι δεν είναι ύποπτος φυγής.

Ο συνήγορός του Θεόδωρος Μαντάς δήλωσε πλήρως ικανοποιημένος από την «εξαιρετική διαδικασία», εκφράζοντας την αγωνία του για το βούλευμα. Είπε χαρακτηριστικά: «Εκφράσαμε τις αντιρρήσεις μας ως προς τη νομιμότητα της διάταξης απαγόρευσης εξόδου. Πιστεύουμε θα γίνουν δεκτές και θα ακυρωθεί. Ο καθηγητής είναι εδώ, παρών, εμφανίστηκε αυτοπροσώπως. Συνεχίζει και κατοικεί νόμιμα στην Αθήνα. Ο ύποπτος φυγής είναι παρών».

Η υπεράσπιση του καθηγητή έχει καταθέσει ένσταση ακυρότητας της δίωξης που απήγγειλε σε βάρος του η Εισαγγελία Διαφθοράς.