Log in
A+ A A-

Σπουδαίες προκρίσεις για Τσιτσιπά και Σάκκαρη

Featured Σπουδαίες προκρίσεις για Τσιτσιπά και Σάκκαρη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εξασφάλισε δύσκολα την παρουσία του στον δεύτερο γύρο του Australian Open, αφού χρειάστηκε ανατροπή για να νικήσει 6-7 (3), 6-4, 6-3, 7-6 (4) τον Ιταλό Ματέο Μπερετίνι, Νο 52 στην παγκόσμια κατάταξης της ATP.

Ο Τσιτσιπάς που έγραψε Ιστορία, μιας και έγινε ο πρώτος Έλληνας που πανηγύρισε στην διοργάνωση, μπόρεσε να προκριθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στους «64» του Αustralian Open, αλλά και τέταρτη συνεχόμενη στον 2ο γύρο ενός Grand Slam.

Ο 20χρονος Έλληνας πρωταθλητής, χρειάστηκε κάτι λιγότερο από τρεις ώρες για να φτάσει στην πρόκριση.

Μεγάλη πρόκριση της Σάκκαρη

Ονειρικό ντεμπούτο της Μαρίας Σάκκαρη στο Australian Open, αφού νίκησε (6-1, 3-6, 6-2) τη Γέλενα Οσταπένκο, Νο 22 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τον 2ο γύρο της διοργάνωσης.

Η 23χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια, Νο 43 στην κατάταξη της WTA, χρειάστηκε 1 ώρα και 51 λεπτά για να φτάσει στη νίκη απέναντι στην Λετονή.

Επόμενοι αντίπαλοι

Μαρία Σάκκαρη και Στέφανος Τσιτσιπάς έχουν την ευκαιρία να προχωρήσουν ακόμα περισσότερο στη διοργάνωση, καθώς στη φάση των «64», ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Βίκτορ Τροΐσκι, ο οποίος νίκησε 3-2 σετ τον Μπαένα. Ο 32χρονος Σέρβος είναι νούμερο 201 στον κόσμο και ο Τσιτσιπάς είναι το φαβορί για να προκριθεί. Φαβορί είναι και η Σάκκαρη, η οποία θα αντιμετωπίσει την Αστρα Σάρμα. Η 23χρονη τενίστρια από την Αυστραλία είναι νούμερο 230 στον κόσμο και απέκλεισε με 2-1 σετ την Πρισίλα Χορν.