Log in
A+ A A-

Συλλαλητήριο μαθητών εναντίον σχεδίων του Υπ. Παιδείας

Featured Συλλαλητήριο μαθητών εναντίον σχεδίων του Υπ. Παιδείας

Συλλαλητήριο έχουν οργανώσει οι μαθητες για σήμερα το μεσημέρι στα Προπύλαια απαντώντας έτσι στις αλλαγές στην εκπαίδευση που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας και ο Κώστας Γαβρόγλου.

Το νέο εξεταστικό σύστημα και οι αλλαγές στο Λύκειο αναμένεται να ανακοινώσει αυριο το υπουργείο Παιδείας. «Δεν θα υπάρχουν μεγάλες διαφορές από ανακοίνωση της πρότασής μας που έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου και τόνισε: «Το βασικό πνεύμα των αλλαγών είναι η ολοκλήρωση των εγκύκλιων σπουδών στη Β’ Λυκείου, ώστε η Γ’ Λυκείου να είναι έτος προπαρασκευής για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Επίσης, θέλουμε τα παιδιά να μπορούν να εισάγονται σε κάποια πανεπιστημιακά τμήματα μόνο με το απολυτήριο του Λυκείου.Την ύλη ήδη την ανακοινώσαμε, θα ανακοινώσουμε και το σύστημα εισαγωγής.Θα υπάρχουν ευνοϊκότερες διατάξεις για παιδιά και για τους εκπαιδευτικούς».

Το κάλεσμα του Συντονιστικού των Μαθητών είναι για τις 12 το μεσημέρι καθώς όπως διαμηνύει προς τον Κωνσταντίνο Γαβρόγλου «εμείς πειραματόζωα της κυβέρνησης δε θα γίνουμε» εξηγώντας ότι το «απαράδεκτο νομοσχέδιο κάνει ακόμα πιο εξοντωτικό εξεταστικό κέντρο το σχολείο μας».

«Να μην κάνει καμία αλλαγή στο εξεταστικό σύστημα και στο Λύκειο ενώ είναι θέμα μηνών να διεξαχθούν εθνικές εκλογές» ζήτησε ήδη από τον υπουργό Παιδείας η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη ενώ η τομεάρχης Παιδείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκη Κεραμέως απηύθυνε έκκληση να σταματήσουν οι παλινωδίες του υπουργείου Παιδείας σε αυτό τo κρίσιμο θέμα καλώντας την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε καμία αλλαγή την ύστατη αυτή ώρα.