Log in
A+ A A-

Aμηχανία στον ΣΥΡΙΖΑ από την υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη στον «βαθύ» ΣΥΡΙΖΑ

Featured Aμηχανία στον ΣΥΡΙΖΑ από την υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη στον «βαθύ» ΣΥΡΙΖΑ

Αμηχανία προκαλεί στα στελέχη του βαθέος ΣΥΡΙΖΑ η υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη, γιου του μεγαλοεπιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη, επικεφαλής της Ιντρακόμ και μιας σειράς άλλων επιχειρήσεων.

Και αυτό γιατί επί πολλά χρόνια για τους οπαδούς και τα στελέχη της ριζοσπαστικής Αριστεράς η οικογένεια Κόκκαλη συμβόλιζε αυτό που καθιερώθηκε στον δημόσιο διάλογο ως ο «εθνικός προμηθευτής».

Τα δε ΜΜΕ της Αριστεράς είχαν επί χρόνια στο στόχαστρο τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της οικογένειας, ως παράδειγμα κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας.

Είναι αλήθεια ότι ο Πέτρος Κόκκαλης έχει δραστηριοποιηθεί για χρόνια σε κοινωνικές δράσεις με έμφαση στο περιβάλλον και την υποδοχή των προσφύγων. Αλλά το βαρύ όνομα «Κόκκαλης» δημιουργεί φυσικά συνειρμούς, που και να ήθελαν να ξεχάσουν οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, σπεύδουν να τους τις θυμίσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, που σημειώνει όχι απλώς τη διαχρονική παρουσία στα δημόσια έργα της οικογένειας Κόκκαλη, αλλά και την είσοδο (ξανά) στα media, μέσω του Kontra Channel, που στηρίζει φανατικά την κυβέρνηση Τσίπρα.