Log in
A+ A A-

Υπόθεση Πετσίτη: Ερευνα και για περίεργες αγορές ακινήτων με χρήματα από την Βενεζουέλα

Featured Υπόθεση Πετσίτη: Ερευνα και για περίεργες αγορές ακινήτων με χρήματα από την Βενεζουέλα

Απρόβλεπτη εξέλιξη ενδέχεται να έχει η κατάθεση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας του προϊσταμένου της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος που αναγκάστηκε σε παραίτηση μετά την μετάθεσή του από την επικεφαλής Αννα Ζαΐρη.

Κι αυτό γιατί όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα τα Νέα στην έντυπη έκδοσή της, ο εξαναγκασθείς σε παραίτηση προϊστάμενος της Αρχής όχι μόνο ερευνούσε τους λογαριασμούς Πετσίτη, αλλά - όπως αναφέρει στην επιστολή παραίτησής του- και «αγοραπωλησίες ακινήτων και εισροή χρημάτων από την αλλοδαπή, επί των οποίων τα πορίσματα της ερευνάς μου σας εισηγήθηκα».

Και όπως προκύπτει από τις πληροφορίες οι αγορές ακινήτων έχουν γίνει με χρήματα από την Βενεζουέλα και αυτό έψαχνε ο παραιτηθείς προϊστάμενος της Αρχής Μαύρου Χρήματος.

«Οι υποθέσεις αυτές έχουν απασχολήσει την Ολομέλεια της Α Μονάδας της Αρχής στις πρόσφατες συνεδριάσεις της και τυγχάνει, όπως γνωρίζετε- γράφει ακόμα στην επιστολή του- να απασχολούν και την ποινική δικαιοσύνη, τις ανακριτικές αρχές της χώρας και την ίδια την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία κάλεσε για τις ενέργειες της Αρχής. Εσείς ωστόσο κρίνατε ότι εν μέσω αυτής της συγκυρίας έπρεπε να με απομακρύνετε»

Είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται οτι η Αρχή ερευνά αγοραπωλησίες ακινήτων από την αλλοδαπή και σίγουρα ο προϊστάμενος της Αρχής θα ερωτηθεί στην διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στην οποία έχει κληθεί μαζί με την αντεισαγγελέα και επικεφαλής της Αρχής Αννα Ζαΐρη.

Ποιος είναι ο Μανώλης Πετσίτης

Παιδικός φίλος του Νίκου Παππά, (εξ ού και το προσωνύμιο «Μανόλο του Παππά») μέχρι το 2013 δήλωνε στη φορολογική του δήλωση «σερβιτόρος-μέτοχος σε καφέ» με εισοδήματα μόλις 5.000 ευρώ. Χάρη στην εργατικότητα και την αφοσίωσή του, ο Μανώλης Πετσίτης έφθασε το 2018 να έχει μεταμορφωθεί σε… νεόπλουτο μπίζνεσμαν με εισόδημα 377.000 ευρώ (μόνο κατά τη διετία 2016-2017), και να ζει σε εντυπωσιακή βίλα σε μια περιοχή όπου υπάρχουν άλλα τέσσερα παρόμοια σπίτια, δύο από τα οποία ανήκουν σε ζάπλουτους Έλληνες επιχειρηματίες με μακρά θητεία στο επιχειρείν.

Όλα αυτά «συνέπεσαν» με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Για τον τρόπο που τα κατάφερε όλα αυτά ακούγονται πολλά. Σίγουρα υπήρξαν ετερόκλητες δραστηριότητες, όπως συμβάσεις με τον όμιλο Λαυρεντιάδη, εταιρείες τηλεοπτικού προγράμματος και συμμετοχές σε μπαρ και εστιατόρια. Όλα αυτά, πάντα, υπό την υψηλή προστασία του Μεγάρου Μαξίμου.