Log in
A+ A A-

Αποστολάκης: Η προμήθεια S-400 από την Τουρκία μας ανησυχεί από την ώρα που ανακοινώθηκε

Featured Αποστολάκης: Η προμήθεια S-400 από την Τουρκία μας ανησυχεί από την ώρα που ανακοινώθηκε

Σε αναμονή βρίσκεται η ελληνική πλευρά για την παράδοση S-400 από την τη Ρωσία στην Τουρκία, μία συμφωνία που από την αρχή προκάλεσε ανησυχία στο Πεντάγωνο.

«Η προμήθεια των S-400 από τους Τούρκους μας ανησυχεί από την ώρα που ανακοινώθηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, προσθέτοντας: «παρακολουθούμε τις εξελίξεις και περιμένουμε».

Για το νομοσχέδιο-«πακέτο» που προωθεί το Κογκρέσο για την Ελλάδα

Αισιοδοξία εξέφρασε ο κ. Αποστολάκης σχολιάζοντας το νομοσχέδιο-«πακέτο» που προωθεί το αμερικανικό Κογκρέσο, στο πλαίσιο του οποίου οι γερουσιαστές καλούν τον υπουργό Εξωτερικών να παρουσιάσει «λίστα» των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο και άρση του εμπάργκο στην Κύπρο.

«Η αμερικανική πρωτοβουλία αναδεικνύει ακόμη περισσότερο τον ρόλο της Ελλάδας. Θεωρώ ότι αυτή η εξέλιξη θα πρέπει να μας κάνει αισιόδοξους γιατί όλη αυτή η προσπάθεια που κάνει η χώρα μας πιάνει τόπο. Είναι μία ενέργεια που αναδεικνύει την Ελλάδα σε σημαντικό δρώντας για την άμυνα και την ασφάλεια στην περιοχή. Για πρώτη φορά τέθηκε το ζήτημα των παραβιάσεων σε αυτό το επίπεδο, το Κογκρέσο, κάτι το οποίο μας κάνει ακόμη περισσότερο αισιόδοξους», επισήμανε ο κ. Αποστολάκης.