Log in
A+ A A-

Πρωταθλητές Ευρώπης οι Ελληνες στις βρισιές στο τιμόνι

Featured Πρωταθλητές Ευρώπης οι Ελληνες στις βρισιές στο τιμόνι

Αρνητικές πρωτιές σε μια σειρά από κακές συνήθειες πίσω από το τιμόνι καταγράφουν οι Ελληνες οδηγοί.

Τα αποτελέσματα μεγάλης πανευρωπαϊκής έρευνας για την οδηγική συμπεριφορά των οδηγών στην Ευρώπη παρουσιάζει το ίδρυμα

VINCI Autoroutes στη Γαλλία. Η έρευνα στην οποία συμμετείχαν 12.418 άτομα από 11 ευρωπαϊκές χώρες, δείχνει πως παρά το γεγονός πως αναγνωρίζουμε τις λανθασμένες συμπεριφορές στην οδήγηση, τείνουμε να υπερεκτιμούμε τις ικανότητές μας.

Επιπλέον, από το βαρόμετρο αυτό για το 2019, προκύπτει πως η επιθετική συμπεριφορά των Ευρωπαίων στο τιμόνι, που μπορεί να φτάνει ως και την σωματική βία, αυξάνει χρόνο με το χρόνο.

Πρωταθλητές στο τηλέφωνο την ώρα που οδηγούν είναι οι Έλληνες, που μαζί με τους Ιταλούς χρησιμοποιούν καθημερινά bluetooth ενώ οδηγούν σε ποσοστό 60%. Ο ευρωπαϊκός μέσος όρος στο συγκεκριμένο ερώτημα είναι 49%. Πρωτιά όμως στο ζήτημα της συνομιλίας στο τηλέφωνο έχει η Ελλάδα και στους οδηγούς που χρησιμοποιούν ακουστικά ή hands free ενώ οδηγούν, καθώς 54% των οδηγών στη χώρα μας παραδέχεται πως τα χρησιμοποιεί τακτικά, σε αντίθεση με την Ευρώπη όπου το ποσοστό πέφτει στο 33%.

Τέλος, 1 στους 2 Ελληνες οδηγούς (ποσοστό 51%) παραδέχεται πως οδηγεί και μιλά στο τηλέφωνο χωρίς καμία συσκευή hands free, την ώρα που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι μόλις 27%. Η έρευνα δείχνει παράλληλα, πως 1 στους 10 Ευρωπαίους αναγνωρίζει πως έχει εμπλακεί σε ατύχημα ή θα μπορούσε να εμπλακεί σε κάποιο τέτοιο, ακριβώς επειδή μιλούσε στο τηλέφωνο την ώρα που οδηγούσε.