Log in
A+ A A-

Σε εξέλιξη τα συλλαλητήρια και οι πορείες της Πρωτομαγιάς

Featured Σε εξέλιξη τα συλλαλητήρια και οι πορείες της Πρωτομαγιάς

Με μαζικές πορείες και συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας συμμετέχουν στην απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς ομοσπονδίες, συνδικάτα, πρωτοβάθμια σωματεία, φορείς, συλλογικότητες και κόμματα της αριστεράς.

Ειδικότερα, το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος και με κεντρικό σύνθημα «1η Μάη 2019 ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους με συνδικάτα των εργατών και όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών» ζητά, μεταξύ άλλων, επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, θέσπιση βασικού μισθού 751 ευρώ και αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Από νωρίς συγκεντρώθηκαν τα μέλη του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας
Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ που βρίσκεται στο Σύνταγμα τόνισε: «Η Πρωτομαγιά του 2019, με παρακαταθήκη την 20χρονη σπουδαία πορεία του ΠΑΜΕ, ας αποτελέσει αφετηρία για συνολική ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, ενάντια στον κυβερνητικό εργοδοτικό κρατικό συνδικαλισμό, για νέες κατακτήσεις της εργατικής τάξης της πατρίδας μας. Και βεβαίως για την κατάκτηση του ηγετικού ρόλου της εργατικής τάξης, μέσα από την κοινωνική συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, βιοτέχνες, τους επιστήμονες, τους αγρότες, τους νέους, τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών στην πάλη τους ενάντια στα μονοπώλια, ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για το σοσιαλισμό».

Τα γνωστά συνθήματα κατά του ΝΑΤΟ
Χαιρετισμό στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα απηύθυνε ο πρέσβης του κράτους της Παλαιστίνης στην Αθήνα Μαρουάν Τουμπάσι.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ έξω από τη Βουλή κατά τις εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς
Την ίδια ώρα συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποιούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με σκοπό επίσης να προχωρήσουν με πορεία προς τη Βουλή, ενώ τα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων βρίσκονται συγκεντρωμένα στο Μουσείο.

Με σημαίες και συνθήματα στις κινητοποιήσεις για την εργατική Πρωτομαγιά
Αξίζει να σημειωθεί ότι κλειστοί παραμένουν τώρα αρκετοί δρόμοι του κέντρου, κυρίως πέριξ της πλατείας Συντάγματος.