Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 140
Log in
A+ A A-

Βανδαλισμοί στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Featured Βανδαλισμοί στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Δυο μόλις εβδομάδες μετά την εγκατάσταση του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας, προκλήθηκαν βανδαλισμοί από αγνώστους.

Το πρωί της Τετάρτης, βρήκε το άγαλμα το οποίο τοποθετήθηκε στην καρδιά της Αθήνας, στη συμβολή των οδών Αμαλίας και Βασιλίσσης Όλγας, γεμάτο συνθήματα.

Συνθήματα κατά του Μακεδόνα βασιλιά, καθώς ανέφεραν μεταξύ άλλων: «Ο Μεγαλέξανδρος ήταν ο φονιάς των λαών και τώρα η περηφάνια των μικροαστών».

Μόλις έγιναν αντιληπτοί οι βανδαλισμοί, τοποθετήθηκαν σεκιούριτι στο άγαλμα, το οποίο πλέον φρουρείται. Μάλιστα, σε κοντινή απόσταση υπάρχει και περιπολικό, που ελέγχει την περιοχή.

Φθορές από βάνδαλους, έγιναν και στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη, έξω από την παλιά Βουλή, επί της οδού Σταδίου. Κι εκεί έγραψαν συνθήματα, ενώ πέταξαν και μπογιές.

Το άγαλμα ύψους 3,5 μέτρων που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Γιάννης Παππάς (1913 - 2005) απεικονίζει τον Μέγα Αλέξανδρο σε νεαρή ηλικία και τοποθετήθηκε πάνω στο ειδικό βάθρο που σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Παντελής Νικολακόπουλος, το οποίο αποτελείται από το ίδιο κράμα μετάλλου με το άγαλμα.