Log in
A+ A A-

17 Νοέμβρη: Ο Σάββας Ξηρός αδειάζει τον Χριστόδουλο

Αίσθηση προκάλεσε η ραδιοφωνική συνέντευξη του πρώην μέλους της 17 Νοέμβρη, Σάββα Ξηρού, ο οποίος "άδειασε" τον αδερφό του, Χριστόδουλο, τονίζοντας παράλληλα ότι η οργάνωση έχει πάψει να υφίσταται.

«Ο Χριστόδουλος διατρέχει έναν θανάσιμο κίνδυνο, δεν μπορώ να πω τίποτα, δεν είναι σωστό να πω κάτι είναι ένα ζήτημα που με έχει πικράνει, δεν μπορώ να πω τους λόγους ούτε να κρίνω», τόνισε ο Σάββας Ξηρός, ο οποίος στην συνέχεια ξεκαθάρισε ότι "δεν υπάρχει καμία 17 Νοέμβρη".

"'Οταν βγαίνει κάποιος και λέει 17Ν, αυτό δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει η ομάδα που είχε μια συγκεκριμένη ψυχοσύνθεση. Η οργάνωση τότε δεν ήταν οργάνωση λαικών τιμωρών. Δεν ήθελε να αντικαταστήσει την δικαιοσύνη. Ήταν μια ένοπλη προπαγάνδα."

Στην συνέχεια, ο Σάββας Ξηρός άφησε σαφείς αιχμές για την στάση που κράτησαν οι πρώην σύντροφοί του κατά την διάρκεια της δίκης, επισημαίνοντας ότι "ο καθένας τράβηξε τον δρόμο του" και υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος "σήκωσε μεγαλύτερο βάρος από όσο του αναλογούσε, αν και δεν ήταν από τα πιο ισχυρά στελέχη της οργάνωσης".

Σε ό,τι αφορά στην κατάσταση της υγείας του, επανέλαβε, για μια ακόμη φορά, ότι δεν δικαιολογεί την κράτησή του και είπε πως, ανά πάσα στιγμή, κινδυνεύει να τυφλωθεί.

"Γι' αυτό τον λόγο είμαι τα τελευταία χρόνια σε έναν θάλαμο απομόνωσης γιατί αν πάω σε πτέρυγα κινδυνεύω λόγω των αναπηριών μου. Εχω πάθει αποκόλληση και με ένα απλό χτύπημα μπορεί να χάσω και την ελάχιστη όραση που μου έχει απομείνει", κατέληξε το πρώην μέλος της 17 Νοέμβρη.