Log in
A+ A A-

Anadolu: ΒΙΝΤΕΟ “παρενόχλησης” της κορβέτας TCG Büyükada (F-512) από την ΤΠΚ Κρυσταλλίδης (P-69)

Featured Anadolu: ΒΙΝΤΕΟ “παρενόχλησης” της κορβέτας TCG Büyükada (F-512) από την ΤΠΚ Κρυσταλλίδης (P-69)

Παρενόχληση τουρκικής κορβέτας στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου «είδε» το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή», εντείνοντας κι άλλο το κύμα προκλήσεων από τη γείτονα χώρα που πραγματοποιεί ναυτική άσκηση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η κορβέτα TCG Büyükada (F-512) συμμετέχει στην άσκηση «Θαλασσόλυκος» που κάνει η Τουρκία στο Αιγαίο από τις 13 Μαΐου.

Το Σάββατο (18.05.2019), άρθρο του πρακτορείου «Ανατολή» υποστηρίζει ότι η πυραυλάκατος Κρυσταλλίδης (P-69) του ελληνικού πολεμικού ναυτικού παρενόχλησε την τουρκική κορβέτα, πλησιάζοντας την σε απόσταση αναπνοής, σε διεθνή ύδατα.

Μάλιστα, το Anadolu, έδωσε στη δημοσιότητα και βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του τουρκικού πλοίου. Φυσικά, δεν προσδιορίζει σε ποιο σημείο έπλεε η τουρκική κορβέτα, μόνο ότι βρισκόταν στο νότιο Αιγαίο.

Σύμφωνα πάντα με το Anadolu, η πυραυλάκατος Κρυσταλλίδης (P-69) πλησίασε στα 200 μέτρα από αριστερά την TCG Büyükada (F-512). «Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές ασφαλείας, η κορβέτα TCG Büyükada (F-512) παρενοχλήθηκε από την πυραυλάκατο Κρυσταλλίδης (P-69) κατά τη διάρκεια άσκησης στα διεθνή ύδατα στο Αιγαίο.

Το ελληνικό πλοίο, που παραβίασε τους διεθνείς κανόνες και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, αναγκάστηκε να απομακρυνθεί μετά από προειδοποιήσεις», γράφει το τουρκικό πρακτορείο.

Media