Log in
A+ A A-

Σημάδια απογοήτευσης του Αλέξη Τσίπρα, καθιστούν πιθανή νέα κάλπη άμεσα

Featured Σημάδια απογοήτευσης του Αλέξη Τσίπρα, καθιστούν πιθανή νέα κάλπη άμεσα

Θέμα προώρων εκλογών ανοίγει ο Αλέξης Τσίπρας, δύο ημέρες πριν τις ευρωεκλογές, δηλώνοντας στην ΕΡΤ ότι αν χάσει όλα είναι ανοιχτά. Ανεξαρτήτου ποσοστού είπε ότι η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί απόρριψη του πολιτικού του σχεδίου και αυτό οδηγεί σε περιπέτειες.

«Κρίνεται ένα πολιτικό σχέδιο στην κάλπη -Στον βαθμό που εγώ ζήτησα την ψήφο εμπιστοσύνης στα μέτρα, εάν την πάρω θα είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα μπορώ να την εφαρμόσω – Εάν δεν πάρω την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησα, όλα είναι ανοιχτά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, χαρακτήρισε διαρκή τον κίνδυνο ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, ξεκινώντας τη συνέντευξή του στην ΕΡΤ με αναφορές στα ελληνοτουρκικά και κάνοντας λόγο για έναν απρόβλεπτο γείτονα, που δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο.

«Έχουμε λόγο να είμαστε σε εγρήγορση και σε ετοιμότητα», τόνισε, ενώ υπογράμμισε την αξιοπιστία και την αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. Παράλληλα, ο Α. Τσίπρας εκτίμησε πως η τακτική της Άγκυρας είναι αδιέξοδη και στο τέλος της ημέρας ο κ. Ερντογάν θα το συνειδητοποιήσει.

Όμως, σημείωσε ότι όταν έχει κανείς έναν απρόβλεπτο γείτονα, «είναι το καλύτερο να κάνεις, να έχεις ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας».