Log in
A+ A A-

Έλληνες Λιμενικοί έσωσαν 47 μετανάστες στο Βόρειο Αιγαίο

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια 47 μεταναστών στο Βόρειο Αιγαίο, καθώς άνδρες του λιμενικού επενέβησαν άμεσα και τους μετέφεραν με ασφάλεια στην Σάμο, χωρίς να κινδυνεύσουν ζωές.

Για το σκάφος των μεταναστών αρχικά είχαν ενημερωθεί οι Τουρκικές Αρχές, καθώς βρισκόταν σε τουρκικά χωρικά ύδατα.  Όμως, με δεδομένες τις άσχημες καιρικές συνθήκες και την καθυστέρηση της επέμβασης, κινητοποιήθηκε το ελληνικό Λιμενικό και σύντομα οι μετανάστες βρέθηκαν σώοι και αβλαβείς στο νησί της Σάμου.

Όπως τονίστηκε, τους δόθηκαν τρόφιμα και ρούχα από τους άνδρες του Λιμεναρχείου, ενώ την επόμενη ημέρα επρόκειτο να μεταφερθούν σε Κέντρο Κράτησης της περιοχής.

Το περιστατικό αυτό έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά την τραγωδία του Φαρμακονησίου, κατά την οποία έχασαν την ζωή τους τουλάχιστον 4 μετανάστες, όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν έγειρε στην θάλασσα, κι ενώ η ρυμούλκηση από το Λιμενικό βρισκόταν σε εξέλιξη.  Το περιστατικό προκάλεσε πολιτική κόντρα μεταξύ Κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, με τον Υπουργό Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, να υπεραμύνεται των κινήσεων του Λιμενικού, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει ευθύνη.