Log in
A+ A A-

Μητσοτάκης: Η χώρα θέλει ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση

Featured Μητσοτάκης: Η χώρα θέλει ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την θριαμβευτική νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές κάλπες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η χώρα θέλει ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση.

Ωστόσο σημείωσε ότι «δεν είναι αυτοσκοπός η αυτοδυναμία». Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε επίσης σαφές ότι ακόμα και αν το κόμμα του επιτύχει την αυτοδυναμία, θα ζητήσει μετά τις εκλογές ευρύτερες κοινωνικές και κοινοβουλευτικές συνεργασίες και συμπράξεις.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι «η νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές ήταν ένα πρώτο βήμα. τώρα θέλω να πείσω αυτούς που δεν μας ψήφισαν». Χρέος μου είναι να ενώσω τους πολίτες και δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση ρεβανσισμού, ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Μας ικανοποιεί το αποτέλεσμα αλλά δεν με αιφνιδίασε»
Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των εκλογών και την διαφορά των 9 μονάδων ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι είναι «ένα αποτέλεσμα που μας ικανοποιεί αλλά δεν με αιφνιδίασε».

«Καταφέραμε να είναι σταδιακή και αυξανόμενη η εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας. Θα ήθελα να αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία για να με εμπιστευτούν και όσοι δεν το έκαναν, γι αυτό θα μιλήσω ουσιαστικά και προγραμματικά. Για να με ακολουθήσουν οι πιο καχύποπτοι συμπολίτες μας».

Ερωτηθείς για το αν η ψήφος είναι θετική για την ΝΔ ή απλά μια αντι- ΣΥΡΙΖΑ κίνηση, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι συνέβησαν και τα δύο. «Η καταδίκη της κυβέρνησης δεν είναι όμως κάτι νομοτελειακό. Η καταδίκη ενός κόμματος δεν σημαίνει απόλυτα την άνοδο ενός άλλου. Εξερχόμαστε από την κρίση ενισχυμένο και ανανεωμένο. Επαναφέραμε τη συζήτηση στην ουσία της πολιτικής», πρόσθεσε.

Καμία συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ, με ΚΙΝΑΛ θα δούμε
Ερωτηθείς για περιθώρια συνεργασίας αν δεν έχει αυτοδυναμία, ο κ. Μητσοτάκης απέκλεισε κατηγορηματικά συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Οπως είναι σήμερα δεν υπάρχει καμία δυνατότητα συνεργασίας γιατί μας χωρίζει άβυσσος τόσο στην οικονομία και την λειτουργία του κράτους, αλλά και την ίδια την αξία της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας».

Για πιθανότητα σύμπραξης με ΚΙΝΑΛ σημείωσε: «Θα εξετάσουμε εκλογικό αποτέλεσμα και ο κυρίαρχος λαός θα αποφασίσει τι θέλει». Ωστόσο κατέθεσε την εκτίμηση ότι η χώρα «σε κάθε περίπτωση θα κυβερνηθεί μετά τις εκλογές γιατί ο εφιάλτης της απλής αναλογικής θα καταστήσει τη χώρα μη κυβερνήσιμη».

Media