Log in
A+ A A-

Βρυξέλλες: Ώρα αξιολόγησης για την Ελλάδα

Featured Βρυξέλλες: Ώρα αξιολόγησης για την Ελλάδα

Η τρίτη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, που θα δημοσιοποιήσει σήμερα η Κομισιόν, στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας, σίγουρα δεν θα είναι καλύτερη από τις δύο προηγούμενες, όσο κι αν οι εκλογές υποχρεώνουν τους επιτρόπους να «στρογγυλέψουν» τη γενικότερη εικόνα της οικονομίας.

Από τα βασικά σημεία του σχεδίου της έκθεσης που διέρρευσαν τις τελευταίες μέρες προκύπτει ότι υπήρξε χαλάρωση της κυβέρνησης στην τήρηση των προαπαιτούμενων, ενώ οι παροχές που ακολούθησαν φαίνεται ότι προκάλεσαν τη δυσφορία ορισμένων αξιωματούχων.

Στα «κόκκινα» δάνεια, αλλά και στην κεφαλαιακή διάρθρωση των ελληνικών τραπεζών εκτιμάται πως εστιάζουν μεταξύ άλλων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ό,τι αφορά τις μεταμνημονιακές παρατηρήσεις για τις τράπεζες. Τα ζητήματα αυτά -γνωστά, αλλά και επισημασμένα πολλές φορές από την Κομισιόν- αναμένεται να αποτελέσουν για άλλη μια φορά τμήμα της ανάλυσής της για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας στον βαθμό που η Επιτροπή αναφέρεται σε αυτά μέσα στις μεταμνημονιακές επισημάνσεις της.