Log in
A+ A A-

Επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου

Featured Επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου

Την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου σηματοδοτεί η σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα ζητήσει από τον Προκόπη Παυλόπουλο τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών.

Το «ραντεβού» του κ. Τσίπρα με τον κ. Παυλόπουλο έχει κλειστεί για τις 18.30, ενώ λίγη ώρα αργότερα ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στο αίθριο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών όπου θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή η προγραμματική συζήτηση θα πρέπει να μπει στο επίκεντρο της προεκλογικής μάχης ώστε «να αναδειχθεί τι παραλάβαμε το 2015, σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης και καταστροφής, και τι υλοποιήσαμε». Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας επισήμανε ακόμη πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να καταθέσει το δικό του σχέδιο για την επόμενη ημέρα ώστε οι πολίτες να μπορούν να το συγκρίνουν με το πρόγραμμα της Ν.Δ.

Σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα στις κάλπες της 7ης Ιουλίου, σημειώνοντας ότι οι εθνικές εκλογές έχουν τελείως διαφορετικό χαρακτήρα από τις ευρωεκλογές. «Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι ότι ο ελληνικός λαός έχοντας γνώση των δύο σχεδίων που υπάρχουν στο τραπέζι, θα επιλέξει αυτό που δίνει ανάσα και προοπτική για την επόμενη μέρα και όχι αυτό το οποίο ανοίγει το δρόμο για την επιστροφή στις σκοτεινές μέρες της λιτότητας και της κοινωνικής ερήμωσης» ανέφερε.