Log in
A+ A A-

Εκλεψαν τα τάματα από την ιερή εικόνα της Παναγίας της Πορταΐτισσας στο Αγιον Ορος

Featured Εκλεψαν τα τάματα από την ιερή εικόνα της Παναγίας της Πορταΐτισσας στο Αγιον Ορος

Τα τάματα από την εικόνα της Παναγίας της Πορταΐτισσας εκλάπησαν από τη Μονή Ιβήρων στο Άγιον Όρος.

Η ιερή εικόνα είναι αμύθητης αξίας και θεωρείται το πιο σημαντικό κειμήλιο του Αγίου Όρους μαζί με την εικόνα του «Άξιον Εστίν».

Το iefimerida.gr επικοινώνησε με τον πολιτικό διοικητή του Αγίου Ορους Κωστή Δήμτσα, ο οποίος ανέφερε ότι ο ληστής έχει εγκλωβιστεί στο Άγιον Ορος και βρίσκεται σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του και τη σύλληψή του.

Ποια είναι η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Πορταΐτισσας
Η εικόνα της Παναγίας της Πορταΐτισσας θεωρείται μία από τις πιο θαυματουργές εικόνες. Τα τάματα που γίνονται για χάρη της σε καθημερινή βάση από την Ελλάδα, αλλά και όλο τον κόσμο είναι πάρα πολλά, όπως αναφέρει το vimaorthodoxias.

Στην Ιερά Μονή των Ιβήρων βρίσκεται η θαυματουργή εικόνα Πορταΐτισσα, η οποία κατά την παράδοση είναι έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Έχει διαστάσεις 137 εκατοστά ύψος και 94 πλάτος, το δε βάρος 96 κιλά, μαζί με τα αναθήματα και τα λοιπά. Η αυστηρή έκφραση του ιερού προσώπου Της, τονιζόμενη από την επιβλητική, καθηλωτική ματιά Της, προξενεί το δέος.

Δόθηκε το προσωνύμιο τούτο στην Παναγία, επειδή είναι τοποθετημένη η ιερά εικόνα στο παρεκκλήσιο της μονής Ιβήρων που ευρίσκεται αριστερά της κεντρικής Πύλης.

πηγή: iefimerida.gr