Log in
A+ A A-

Μητσοτάκης: Η ΝΔ έτοιμη να αντιμετωπίσει τα κρίσιμα προβλήματα της χώρας

Featured Μητσοτάκης: Η ΝΔ έτοιμη να αντιμετωπίσει τα κρίσιμα προβλήματα της χώρας

Μήνυμα ετοιμότητας της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των εκλογών έστειλε από τη Χαλκίδα όπου βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας σε εκατοντάδες πολίτες σύμφωνα με όσα αναφέρει ενημερωτικό σημείωμα της ΝΔ, έθεσε το βασικό δίλημμα των εκλογών: «αν θα δώσουμε ένα οριστικό τέλος σε αυτή την κρίση ή αν θα συνεχίσουμε στο τέλμα, τη στασιμότητα, την υπερφορολόγηση και την ανασφάλεια».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, τις βασικές προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας για μείωση της φορολογίας, απελευθέρωσης της επιχειρηματικότητας από τα δεσμά της γραφειοκρατίας, αποκατάστασης του αισθήματος ασφάλειας και ενίσχυσης της δημόσιας παιδείας.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επέστησε την προσοχή των μελών και φίλων του κόμματος ώστε να μην υπάρξει κανένα φαινόμενο αλαζονείας και πρόσθεσε πως «θα πορευόμαστε με τις αξίες μας: τη συνέπεια, την εργατικότητα και την αφοσίωση στην πατρίδα».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε την Ερέτρια και υπογράμμισε και από εκεί την κρισιμότητα των επικείμενων εκλογών. «Είναι σημαντικό ο επόμενος πρωθυπουργός να λάβει ισχυρή εντολή για να αλλάξει τη χώρα», τόνισε χαρακτηριστικά. Διότι διαφορετικά, όπως είπε, «η χώρα θα οδηγηθεί σε νέες εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι κανείς δεν πρέπει να προεξοφλεί το αποτέλεσμα και πως «κάθε ψήφος μετράει και μπορεί να κάνει τη διάφορα μεταξύ της ισχυρής εντολής που διεκδικώ ή νέων περιπετειών».

Ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας σε φίλους και μέλη της Νέας Δημοκρατίας σε καφέ της Ερέτριας, δεν παρέλειψε να αναφέρει για μία ακόμη φορά ότι θα «είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων» ασχέτως της ψήφου της καθεμιάς και του καθένα.

Και συμπλήρωσε πως θα πρέπει όλοι «να αξιοποιήσουμε τις μέρες που έμειναν για να μεταφέρουμε σε κάθε γωνιά το μήνυμα της ισχυρής ανάπτυξης για αυτοδύναμη Ελλάδα».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε τη δεύτερη στάση του στα Ψαχνά. Ο κ. Μητσοτάκης περπάτησε στην πόλη και συνομίλησε με κατοίκους.

Καταλήγοντας σε ένα καφέ, μίλησε σε πολίτες για τους βασικές προτεραιότητες, όπως αναφέρει το ενημερωτικό της Πειραιώς, της επόμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας: «Θα κερδίσουμε και πάλι την εμπιστοσύνη των Ελλήνων, όχι υποσχόμενοι πράγματα τα οποία δεν μπορούμε να κάνουμε.

Μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας και καταθέτοντας στην κρίση σας ένα αναλυτικό πρόγραμμα για το πως θα αναπτύξουμε την οικονομία γρήγορα, πως θα επαναφέρουμε πολλές νέες δουλειές,πως θα μειώσουμε τη φορολογία και πως θα στηρίξουμε την αγροτική παραγωγή, γιατί είμαι σε έναν νομό με σημαντική αγροτική παραγωγή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ακόμη ότι η Νέα Δημοκρατία διευρύνει τα όρια της, καθώς την εμπιστεύονται πολίτες για πρώτη φορά. «Όπου πηγαίνω, συναντώ πολλούς συμπολίτες μας, οι οποίοι μας λένε ότι θα μας ψηφίσουν για πρώτη φορά. Αυτή είναι μια μεγάλη ικανοποίηση την οποία παίρνω, αλλά είναι και μια βαριά ευθύνη.

Είναι μια βαριά ευθύνη διότι η Νέα Δημοκρατία σήμερα ξεπερνάει τα παραδοσιακά της όρια, ανοίγεται στην κοινωνία, γίνεται η πολιτική δύναμη, η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί την επόμενη ημέρα να εγγυηθεί τη σταθερότητα, την κανονικότητα και την ανάπτυξη», τόνισε.