Log in
A+ A A-

Έσπευσε ο Ερντογάν να είναι ο πρώτος που θα συγχαρεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Featured Έσπευσε ο Ερντογάν να είναι ο πρώτος που θα συγχαρεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έσπευσε να είναι ο πρώτος ηγέτης ξένηςχώρας που τηλεφώνησε στον νέο πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, για να τον συγχαρεί για την νίκη του κόμματός του στις εκλογές και να του ευχηθεί καλή επιτυχία στην εκτέλεση των καθηκόντων του. πρόκειται για μια χειρονομία η οποία εμπεριέχει σαφέστατο συμβολισμό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται, σύμφωνα με πηγές της Πειραιώς, ευχαρίστησε θερμά τον Τούρκο πρόεδρο, σημειώνοντας ότι προσβλέπει στην επανεκκίνηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων στη βάση του σεβασμού του διεθνούς Δικαίου, αλλά και σε έναν ειλικρινή διάλογο, προς το συμφέρον και των δύο λαών.

Μια πρώτη εκτίμηση της ενέργειας του Τούρκου προέδρου, είναι ότι βρίσκεται σε πραγματικά δύσκολη θέση έχοντας “πετύχει” να βάλει τους πάντες στο “κάδρο” των αντιπάλων της χώρας του, με αποτέλεσμα το βέλτιστο σενάριο για τον ίδιο απέναντι στην Ελλάδα, δεν είναι το συγκρουσιακό.

Το ζητούμενο είναι για πόσο καιρό θα επιμείνει στη στρέβλωση του διεθνούς δικαίου (σ.σ. τα νησιά δεν έχουν θαλάσσιες ζώνες πέραν των 6 ναυτικών μιλίων), κάτι το οποίο όμως ακυρώνει στην πράξη κάθε πιθανότητα διαλόγου που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια απεμπλοκή στην ευρύτερη περιοχή