Log in
A+ A A-

DLF: Ο Μητσοτάκη υποσχέθηκε ανάπτυξη… πως θα τα καταφέρει;

Featured DLF: Ο Μητσοτάκη υποσχέθηκε ανάπτυξη… πως θα τα καταφέρει;

«Η νέα συντηρητική κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μπορεί με την απόλυτη πλειοψηφία που διαθέτει να κάνει πράξεις τις υποσχέσεις που έδωσε στον προεκλογικό αγώνα. Υποσχέθηκε ανάπτυξη, δεν έχει πει όμως ακόμη πώς θέλει να το καταφέρει» αναφέρει ρεπορτάζ της γερμανικής ραδιοφωνίας DLF.

«Ποια ακριβώς μέτρα εννοεί ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης, ο ελληνικός λαός μπορεί μόνο να υποθέσει αυτή τη στιγμή. Αν έργα ιδιωτικοποιήσεων όπως η υπερ-πόλη (mega-city) στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού θα φέρουν όντως έως και 70.000 θέσεις εργασίας, δεν είναι ξεκάθαρο». Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ «το πώς, πού και τι ακριβώς θα γίνει στο πεδίο των ξένων επενδύσεων, προσπαθούν να καταλάβουν αυτές τις μέρες πολλοί ψηφοφόροι της ΝΔ – αλλά και οι Έλληνες που δεν ψήφισαν τον Μητσοτάκη ως τον νέο πολιτικό που φέρνει ελπίδα».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Κυριάκος Μητσοτάκης πλέον ως αρχηγός της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας στο νεοεκλεγμένο κοινοβούλιο γνωρίζει ότι «πρέπει να παραδώσει γρήγορα αποτελέσματα μετά τα προεκλογικά λόγια που άνοιξαν την όρεξη. Η πίτα πρέπει να μεγαλώσει για όλους τους Έλληνες, αυτή ήταν μια απλή, ηχηρή του υπόσχεση. Από τους ελεγκτές της ευρωζώνης και τον Κλάους Ρέγκλινγκ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας έρχεται η σαφής προειδοποίηση προς τη νέα ελληνική κυβέρνηση, ότι τα προγράμματα λιτότητας πρέπει να εφαρμοστούν περαιτέρω με πειθαρχία».