Logo
Print this page

Οι εξαγωγές όπλων της Γερμανίας στην Άγκυρα συνεχίζονται παρά την κλιμάκωση της ελληνοτουρκικής κρίσης

Featured Οι εξαγωγές όπλων της Γερμανίας στην Άγκυρα συνεχίζονται παρά την κλιμάκωση της ελληνοτουρκικής κρίσης

Οι εντάσεις έχουν κλιμακωθεί μεταξύ Τουρκίας και δύο κρατών μελών της ΕΕ - της Ελλάδας και της Κύπρου. Αλλά αυτό δεν εμπόδισε άλλη χώρα της ΕΕ, τη Γερμανία, να συνεχίσει να εξάγει όπλα στην Άγκυρα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης.

Απαντώντας σε αίτημα του αριστερού βουλευτή Sevim Dagdelen (Die Linke), το υπουργείο οικονομίας της Γερμανίας αποκάλυψε ότι τους πρώτους τέσσερις μήνες του τρέχοντος έτους η Τουρκία έλαβε προμήθειες εξοπλισμών ύψους 184,1 εκατ. Ευρώ από τη Γερμανία.

Μόνο πέρυσι, οι παραδόσεις στην Τουρκία αποτελούσαν σχεδόν το ένα τρίτο όλων των εξαγωγών όπλων της Γερμανίας (770,8 εκατ. Ευρώ) με 242,8 εκατ. Ευρώ.

Σύμφωνα με κυβερνητική έκθεση, τα όπλα για την Τουρκία θεωρούνται αποκλειστικά "ναυτιλιακά αγαθά" που προορίζονται για έξι υποβρύχια της κατηγορίας 214, τα οποία θα κατασκευαστούν στην Τουρκία με σημαντική συμμετοχή του γερμανικού ομίλου ThyssenKrupp Marine Systems (TKMS).

Η γερμανική κυβέρνηση είχε εγκρίνει την παράδοση των εξαρτημάτων ήδη από το 2009 και εξασφάλισε την εξαγωγή με την αποκαλούμενη εγγύηση της Hermes ύψους € 2,49 δισ.

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design