Logo
Print this page

Τουρκία: Ο Ακάρ προκαλεί και από φρεγάτα ανοιχτά της Κύπρου - Μπαράζ απειλών

Featured Τουρκία: Ο Ακάρ προκαλεί και από φρεγάτα ανοιχτά της Κύπρου - Μπαράζ απειλών

Απανωτά είναι τα απειλητικά μηνύματα που στέλνει η Τουρκία, προς την Αθήνα και τη Λευκωσία, για το θέμα των γεωτρήσεων ανοιχτά της Κύπρου.

Ο Χουλουσί Ακάρ έχει επιδοθεί σε ένα μπαράζ εμπρηστικών δηλώσεων τα τελευταία 24ωρα, αξιοποιώντας με αυτό τον τρόπο την επίσκεψή του στα Κατεχόμενα. Αλλά την Κυριακή έστειλε τα δικά του απειλητικά μηνύματα και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι.

Πέρα από τις συναντήσεις που είχε στα Κατεχόμενα και την επίσκεψη στην Αμμόχωστο, ο Χουλουσί Ακάρ πήγε με ελικόπτερο και στη φρεγάτα που έχει στείλει η Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο, για να συνοδεύσει το γεωτρύπανο «Γιαβούζ». Ο υπουργός Αμυνας ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες της Πολεμικού Ναυτικού σε ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο και σχολίασε: «Εχουμε υπερασπιστεί τα δικαιώματά μας, τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων μέχρι τέλους και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Είμαστε αποφασισμένοι». Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες είχε επισκεφθεί το «Γιαβούζ» ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ.

Μιλώντας στο προσωπικό της φρεγάτας της Τουρκίας, ο Ακάρ μίλησε πάλι για «γαλάζια πατρίδα». «Εδώ στην Κύπρο, στην ανατολική Μεσόγειο, στο Αιγαίο, δεν θα ανεχθούμε τίποτα. Από την αρχή λέμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση λήψης αποφάσεων χωρίς τη συμμετοχή μας», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Αμυνας.

«Είναι αστείο να περιμένουν ότι θα κάνουν γεωτρήσεις, να επωφελούνται από τον πλούτο και θα παρακολουθούν 82 εκατ. Τούρκοι χωρίς να κάνουν κάτι. Δεν υπάρχει αυτό. Υπάρχουν διεθνείς κανόνες, πρακτικές, μέθοδοι. Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας, τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων μέχρι τέλους. Για αυτό, κανένας δεν πρέπει να δοκιμάσει την ισχύ μας», είπε, δήλωσε που είχε κάνει και από τα Κατεχόμενα πριν από λίγα 24ωρα.

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design