Log in
A+ A A-

Ποια πρόσωπα προτείνει η κυβέρνηση για την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Featured Ποια πρόσωπα προτείνει η κυβέρνηση για την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Τον Ιωάννη Λιανό, καθηγητή Δικαίου Ανταγωνισμού και Δημοσίας Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου προτείνει η κυβέρνηση για τη θέση του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, από την οποία απομακρύνθηκε εν μέσω σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης η Βασιλική Θάνου. Στόχος, όπως επισημαίνει η κυβέρνηση, είναι να αποκατασταθεί η ανεξαρτησία και η αξιοπιστία της αρχής. 

Για τη θέση της αντιπροέδρου προτείνεται  η Διδάκτωρ Καλλιόπη Μπενετάτου, η οποία έχει δεκαετή θητεία σε θέσεις ευθύνης στην ανεξάρτητη αρχή, ενώ  και για τις θέσεις των μελών και εισηγητών η καθηγήτρια στο Δίκαιο Ανταγωνισμού, Μαρία Ιωαννίδου και η Ειδική Νομική Σύμβουλος του Ενιαίου Συμβουλίου Εξυγίανσης της Ευρωπαϊκή Ένωσης, Μαρία – Ιωάννα Ράντου. 

 

«Οι επιλογές εξειδικευμένων προσώπων υψηλού κύρους σε πανευρωπαϊκό επίπεδο στο πεδίο του δικαίου του ανταγωνισμού, με μεγάλη εμπειρία στο χώρο της ρύθμισης και του ελέγχου των αγορών και χωρίς καμία πολιτική δραστηριοποίηση σηματοδοτούν την απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης για αποκατάσταση της ανεξαρτησίας και ακεραιότητας της Επιτροπής Ανταγωνισμού» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Πρόσθεσε επίσης ότι σηματοδοτούν την πρόθεση της κυβέρνησης και την προσωπική του δέσμευση «να αξιοποιηθεί το μεγαλύτερο κεφάλαιο της πατρίδας μας πού είναι το ανθρώπινο δυναμικό της, για να αντιστρέψουμε τη ροή εξόδου των νέων μας από τη χώρα που δημιουργήθηκε την τελευταία δεκαετία εξαιτίας της οικονομικής κρίσης».

Ο πρωθυπουργός άσκησε κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι επιχείρησε να χειραγωγήσει την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ενώ για όσους βιάστηκαν να ασκήσουν κριτική στις επιλογές, σημείωσε ότι παραπέμπει απλώς στα βιογραφικά των προτεινόμενων μελών «ως την απόδειξη ότι δεν πρόκειται να κάνουμε καμία έκπτωση στις αρχές της αξιοκρατίας και της αμεροληψίας με γνώμονα την ανεξαρτησία της Επιτροπής Ανταγωνισμού προς όφελος των καταναλωτών και της εθνικής οικονομίας».