Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 140
Log in
A+ A A-

Κεφαλονιά: 1300 μετασεισμούς μετά η ζωή συνεχίζεται

  • Written by 

 

Χωρίς τέλος η ταλαιπωρία, η αγωνία και ο φόβος των κατοίκων της Κεφαλονιάς, οι οποίοι εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες ζουν με το φόβο ενός νέου σεισμό, την ώρα -μάλιστα- που το νησί δεν σταματάει να τρέμει από τους μετασεισμούς. Πολλοί από τους πληγέντες βρίσκονται σε σκηνές, αυτοκίνητα, γήπεδα και λεωφορεία προκειμένου να προφυλαχθούν και από τις καιρικές συνθήκες, αφού βρέχει και έχει τσουχτερό κρύο.

Το πρωί της Παρασκευής, ο Εγκέλαδος χτύπησε ξανά με 4,2 Ρίχτερ. Σημειώθηκε στις 10.58 και όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, επίκεντρο ήταν και πάλι το Ληξούρι, ενώ το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 5 χιλιόμετρα. Μάλιστα, η ένταση του είναι τέτοια που έγινε αισθητός σε Ζάκυνθο, Ιθάκη και δυτική Ελλάδα. Και αυτός δεν ήταν ο μοναδικός ισχυρός μετασεισμός, αφού οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς πετάχτηκαν και πάλι από τα κρεβάτια τους Στις 5:26 από τα 4,1 Ρίχτερ του Εγκέλαδου, ενώ χθες στις 21:21, οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς ταρακουνήθηκαν από δόνηση, μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Την ίδια ώρα, στο νησί συνεχίζονται οι έλεγχοι των μηχανικών σε σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές. Ηδη τα κλιμάκια έχουν δει και ελέγξει 2.400 σπίτια, ωστόσο τα πορίσματα τους είναι απογοητευτικά, αφού 1.400 έχουν χαρακτηριστεί -προσωρινά- μη κατοικήσιμα. Τώρα οι κάτοικοι περιμένουν να ξεκινήσουν από τη Δευτέρα οι δευτεροβάθμιοι έλεγχοι, ώστε άμεσα να ξεκινήσει η καταβολή του επιδόματος ενοικίου.