Logo
Print this page

Απεργιακός κλοιός στην Ελλάδα την Τετάρτη

Κορυφώνεται την Τετάρτη το απεργιακό κύμα ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας, με την έναρξη της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, η οποία θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:30 το πρωί.

 

Στην κινητοποίηση θα μετέχει την Τετάρτη και η ΓΣΕΕ, που έχει προκηρύξει τετράωρη στάση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, από τις 11:00 το πρωί έως τις 15:00 το απόγευμα.

Στην Ομόνοια θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση το ΠΑΜΕ.

Οι κινητοποιήσεις θα επιφέρουν και τροποποιήσεις στα δρομολόγια των τρένων και του προαστιακού σιδηροδρόμου, λόγω της τετράωρης στάσης εργασίας των σιδηροδρομικών που ξεκινά στις 11:00 το πρωί.

Κινητοποιήσεις και στο χώρο της Υγείας, καθώς συνεχίζεται αύριο και μεθαύριο η πανελλαδική απεργία των νοσοκομειακών ιατρών.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αποφάσισε 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας την Πέμπτη, από 11:00 π.μ. έως 15:00 μ.μ. και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:00 μ.μ. στο υπουργείο Υγείας.

Παράλληλα έως την Παρασκευή συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και στον ΟΑΕΔ.

Κινητοποιήσεων συνέχεια και στην Παιδεία, καθώς συνεχίζουν την απεργία οι καθηγητές, ενώ στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ θα μετάσχουν και οι δάσκαλοι δημοτικών και νηπιαγωγείων.

Την ίδια στιγμή, κινητοποιήσεις μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων των ανώτατων ιδρυμάτων, διαμαρτυρόμενοι για την επικείμενη διαθεσιμότητα 1.500 εργαζομένων στα Πανεπιστήμια.

Εν τω μεταξύ, από τα δικαστήρια θα απέχουν την Τετάρτη οι δικηγόροι, αντιδρώντας στη ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο νέο κώδικα περί δικηγόρων που προωθεί η κυβέρνηση.

ΣΚΑΪ

Media

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design