Log in
A+ A A-

Επεισόδια στις πορείες για τον Π. Φύσσα - Βγήκε όπλο στην Πάτρα!

Πορείες σε ολόκληρη την Ελλάδα ακολούθησαν την δολοφονία του 34χρονου Π. Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής.  Επεισόδια στα Χανιά, ενώ στην Πάτρα ένας Ιταλός έβγαλε όπλο εναντίον των διαδηλωτών.

 

Στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα, όπου διαδήλωσαν πάνω από 15.000 άτομα, άγνωστοι πέταξαν μολότοφ στα γραφεια της Χρυσής Αυγής, στην οδό Γούναρη.  Κοντά στο σημείο βρέθηκε ένας Ιταλός, ο οποίος εγκλωβίστηκε με το αυτοκίνητό του, όπου επέβαινε και η εγκυμονούσα σύζυγός του.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις που ήδη δόθηκαν στην Ασφάλεια Πατρών, διαδηλωτές από τον αντιεξουσιαστικό χώρο έριξαν μία μολότοφ προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, ενώ μια δεύτερη έσκασε δίπλα στο αυτοκίνητο του Ιταλού.

Τότε, εκείνος κατέβηκε από το όχημά του βγάζοντας ένα όπλο τύπου Glock 19 και στρέφοντάς το εναντίον των διαδηλωτών φωνάζοντάς τους σε σπαστά ελληνικά να μην πλησιάσουν.

Άμεση ήταν η αντίδραση δύο ανδρών της Ασφάλειας Πατρών που βρίσκονταν στο σημείο και οι οποίο αστραπιαία κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον Ιταλό και εν συνεχεία να τον οδηγήσουν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαϊας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ιταλός συνανταξιούχος αστυνομικός απαίτησε να συναντηθεί με τον Ιταλό πρόξενο, ενώ κατέθεσε στους αστυνομικούς πως ό,τι έκανε το έκανε από φόβο - μόλις είδε τις μολότοφ - για την εγκυμονούσα σύζυγό του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως το όπλο που κρατούσε δεν είχε γεμιστήρα, δηλαδή ήταν άδειο...

Πάντως, ο συλληφθείς παραμένει στα κρατητήρια της Ασφάλειας Πατρών και αύριο το πρωί θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελικού Λειτουργού για τα περαιτέρω.

Στα Χανιά άτομα με καλυμμένα πρόσωπα επιτέθηκαν στη διμοιρία των ΜΑΤ, που βρισκόταν έξω από τα γραφεια της Χρυσης Αυγης.

Στη Θεσσαλονίκη διμοιρίες των ΜΑΤ τοποθέτησαν κλούβες μπροστά από τα γραφεια της Χρυσης Αυγής, που βρίσκονται κοντά στα δικαστήρια και εμπόδισαν διαδηλωτές που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στην Αμφιάλη στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Media

Επεισόδια στην Πάτρα - Ιταλός έβγαλε όπλο σε διαδηλωτές