Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 140
Log in
A+ A A-

Παρέμβαση Σημιτη υπέρ Ελιάς

  • Written by 

Σε μία συμβολικη κίνηση με σκοπό να συσπειρώσει την εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ αλλά και να ενισχύσει το ευρωψηφοδέλτιο της Ελιάς και τους υποψηφίους Δημάρχους και Περιφερειάρχες, που υποστηρίζει το κοινό σχήμα, ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, παρεμβαίνει με άρθρο του στο Βήμα της Κυριακής, το οποίο κυκλοφορεί ενόψει εκλογών αύριο Σάββατο, όπως όλες οι κυριακάτικες εφημερίδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κύριος Σημίτης θα επισημαίνει ότι η υπέρβαση της πολυεπίπεδης κρίσης αλλά και ο προοδευτικός μετασχηματισμός της ελληνικής κοινωνίας συνεπάγονται την ισχυροποίηση της Ελιάς και την ουσιαστική πολιτική ενίσχυση της Ελιάς ως ενός πόλου σταθερότητας και προόδου στο πολυκατακερματισμένο εγχώριο πολιτικό σκηνικό.

Επιπλέον, ο κ. Σημίτης θα επισημαίνει την ανάγκη για δημοκρατικότερη λήψη των αποφάσεων σε επίπεδο ΕΕ, ώστε να αποκατασταθεί η τρωθείσα σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των Βρυξελλών και των Ευρωπαικών λαών.

Υπενθυμίζεται ότι καθ όλη την ταραγμένη περίοδο, που έζησε η χώρα μας τα τελευταία 6 χρόνια, ο πρώην πρωθυπουργός παρενέβαινε συχνά με άρθρα και ομιλίες ασκώντας κριτική στον τρόπο αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης από την ηγεσία της ΕΕ, απορρίπτοντας την υπερσυντηρητική συνταγή, που η τελευταία είχε υιοθετήσει.