Log in
A+ A A-

Στο Ηράκλειο η τελευταία προεκλογική ομιλία του Α. Τσίπρα

Στο Ηράκλειο της Κρήτης έκλεισε την προεκλογική του εκστρατεία ενόψει των Ευρωεκλογών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας από τους ψηφοφόρους να δώσουν "καθαρή νίκη" στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

"Η λαϊκή θέληση θα ξεσπάσει την Κυριακή σαν θύελλα και θα πάρει μαζί της τους μεταπράτες της πατρίδας μας και τους εντολοδόχους της Μέρκελ. Ο λαός με την ψήφο του στις ευρωεκλογές θα ενεργοποιήσει τη μηχανή της ιστορίας, θα φέρει πιο κοντά τη νέα αλλαγή που κανένας δεν θα μπορέσει να σταματήσει", τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Στην συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι επίσης υποψήφιος για την προεδρία της Κομισσιόν, εξαπέλυσε επίθεση κατά του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος χθες είχε αναφερθεί σε Έλληνα πολιτικό που του πρότεινε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ χωρίς να τον κατονομάσει, με αποτέλεσμα να αναπτυχθεί παραφιλολογία σχετικά με τον κ. Τσίπρα.

"Έκανε παρεμβάσεις με πέρα για πέρα ψεύτικες αναφορές και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς", ήταν τα λόγια του κ. Τσίπρα για τον Γερμανό Εξωτερικών.

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους Έλληνες, ανεξαρτήτως ιδεολογικής τοποθέτησης, ενώ έκανε λόγο για "μούμιες ενός πολιτικού σκηνικού περασμένων ετών, για απολιθώματα της μεταπολίτευσης, για χορτάτους που δεν αξίζουν να αποφασίζουν, για υποτακτικούς".