Log in
A+ A A-

Επιβαρυντικά στοιχεία για τρεις Βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Επιβαρυντικά στοιχεία για τουλάχιστον τρεις βουλευτές της Χρυσή Αυγή έχουν προκύψει σύμφωνα με πληροφορίες από την έρευνα που διενεργεί ο αντεισαγγελέας του ΑΠ Χαράλαμπος βουρλιωτης για την έκνομη δράση της οργάνωσης.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, από την εισαγγελική ερευνά που είναι σε εξέλιξη, μεταξυ των έχουν προκύψει επίσης στοιχεία για εμπλοκές ανθρώπων του υπόκοσμου και μπράβων της νύχτας οι οποίοι φέρονται να μετέχουν σε βιαιοπραγίες και επιθέσεις μελων και ατελών της ΧΑ.

Από τα στοιχεία της ογκωδέστατης δικογραφίας που έχει ήδη σχηματιστεί προκύπτουν επίσης στοιχεία για εμπλοκή και επιχειρηματιών κυρίως σε δίκτυο εκβιασμών από στελέχη της ΧΑ.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, όπως αποκάλυψε η Καθημερινή την Πέμπτη, διαθέτει σημαντικά στοιχεία που έχουν προκύψει από εκτεταμένη άρση του τηλεφωνικού απόρρητου στελεχών της ΧΑ, αλλά και απο εκατοντάδες απομαγνητοφωνήσεις συνομιλιών στελεχών του κόμματος που απεστειλε στον αντεισαγγελέα του Αντωτατ Δικαστηρίου η ΕΥΠ. Στις συνομιλίες αυτές είχαν καταγράφει πριν τη δολοφονία του Φυσσα, και είχαν γίνει για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Από τα στοιχεία της έρευνας, όπως αποκάλυψε από την Τετάρτη ο ΣΚΑΪ, έχει δεθεί ήδη η κατηγόρια της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης για μεσαία στελέχη και για βουλευτές. Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται άμεσα να καλέσει νέους μάρτυρες για εξέταση, και η προσπάθειά του κατατείνει στο να αποκαλυφθούν ποιοι μετείχαν στο σκληρό πυρήνα της ΧΑ που συντόνιζε σε πανελλαδική κλίμακα τις παραστρατιωτικές δράσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές, η έρευνα Βουρλιώτη εκτός από τη θεμελίωση της κατηγορίας για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης κατατείνει στη συγκέντρωση αποδείξεων και για σωρεία άλλων παράνομων πράξεων με πρωταγωνιστές χρυσαυγίτες, όπως βιαιοπραγίες, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, εκβιάσεις και άλλες. Προς το παρόν, πάντως, δεν έχει κινηθεί η εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τον έλεγχο των οικονομικών του κόμματος της Χ.Α., ενώ αντίθετα σημαντικό βάρος δίδεται στη διερεύνηση της οικονομικής κατάστασης ηγετικών στελεχών της οργάνωσης, για τους οποίους υπάρχουν πληροφορίες για συμμετοχή σε κυκλώματα εκβίασης μικροπωλητών και άλλων.

ΣΚΑΪ