Log in
A+ A A-

Π.Ο.Υ.: Ταξιδιωτική οδηγία για τον Έμπολα

Ταξιδιωτική οδηγία προς τις χώρες που πλήττονται από την επιδημία του Έμπολα, προκειμένου τα άτομα που θα ταξιδέψουν να υποβάλονται σε εξετάσεις πριν αναχωρήσουν για κάποιον διεθνή προορισμό, εξέδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Η εν λόγω οδηγία αφορά όλα τα σημεία αναχώρησης και, συγκεκριμένα, διεθνή αεροδρόμια, λιμάνια και τα σημαντικότερα συνοριακά σημεία, με σκοπό να μην επιτραπεί σε ασθενή του Έμπολα να μεταβεί στο εξωτερικό.

"Καλούμε τις χώρες οι οποίες πλήττονται να διεξάγουν ελέγχους σε όλους τους ταξιδιώτες πριν από την αναχώρησή τους από διεθνή αεροδρόμια, λιμάνια και σημαντικά χερσαία συνοριακά περάσματα για πυρετό και άλλα συμπτώματα που παραπέμπουν σε πιθανή μόλυνση από τον Έμπολα. Οποιοδήποτε πρόσωπο που πάσχει από μια ασθένεια που παραπέμπει στην Ασθένεια του Ιού Έμπολα (Ebola Virus Disease, EVD) δεν πρέπει να επιτρέπεται να ταξιδεύει, εκτός εάν το ταξίδι αυτό εντάσσεται στην μεταφορά του για ιατρικούς λόγους με τήρηση των απαραίτητων διαδικασιών", αναφέρεται στην ανακοίνωση του Π.Ο.Υ.

Παράλληλα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνέστησε σε όλους όσοι έχουν ταξιδέψει στις χώρες της Δυτικής Αφρικής και παρουσιάσουν συμπτώματα του Έμπολα, να υποβληθούν άμεσα σε εξετάσεις και να επιζητήσουν ιατρική φροντίδα.