Logo
Print this page

Κυκλοφόρησε βιβλίο για το εξαφανισμένο Boeing

Βιβλίο για το εξαφανισμένο Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών που εξαφανίστηκε τον περασμένο Μάρτιο, κυκλοφόρησε πρόσφατα από δύο έμπειρους πιλότους.

Το πιθανότερο σενάριο σύμφωνα με τους συγγραφείς συγκίνει στο ότι πιθανότερη αιτία συντριβής είναι ο πιλότος λόγω διαταραχής προσωπικότητας ή κατάθλιψης να οδήγησε εσκεμμένα το αεροσκάφος στο θάνατο.

«Ο κυβερνήτης της πτήσης MH370 Ζαχάρι Αχμάντ Σαχ είναι πιθανόν να οδήγησε το αεροσκάφος στον υγρό του τάφο στο νότιο Ινδικό και να το προσθαλάσσωσε, ακόμη και αφού είχαν εξαντληθεί τα καύσιμά του, με αποτέλεσμα αυτό να βυθιστεί χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος από συντρίμια, κηλίδες από καύσιμα ή τα σώματα των άτυχων επιβαινόντων σε αυτό» γράφουν οι Τέιλορ και Γουίλσον στο βιβλίο τους.

Οι συγγραφείς του βιβλίου πραγματοποίησαν εκτεταμένη έρευνα για το θέμα μιλώντας με μέλη των οικογενειών των θυμάτων και φίλους τους ενώ τονίζουν πως το βιβλίο καλύπτει όλα τα πιθανά σενάρια για την πτώση του αεροσκάφους. Στο βιβλίο ο Ζάχαρι περιγράφεται ως ένας πολύ έμπειρος πιλότος, που κατείχε πλήρως όλα τα τεχνικά θέματα των αεροσκαφών και ήταν εξαιρετικά μεθοδικός άνθρωπος.

«Ακριβώς το προφίλ κάποιου που θα ικανοποιείτο από την «εξαφάνιση» του Boeing από τα μάτια όλου του πλανήτη και των πιο σύγχρονων συστημάτων επικοινωνίας και παρακολούθησης. Θα ήταν ο «τέλειος επιθανάτιος θρίαμβος» για αυτόν».

Η προτεινόμενη εξήγηση θέλει τον πιλότο να κλείνει τον συγκυβερνήτη εκτός του πιλοτηρίου και στη συνέχεια να σβήνει όλα τα συστήματα επικοινωνίας πριν στρίψει το αεροσκάφος προς τα νότια. Στη συνέχεια να προκαλεί εσκεμμένα αποσυμπίεση στο θάλαμο των επιβατών, σκοτώνοντάς τους τελικά λόγω της έλλειψης οξυγόνου.

Οι συγγραφείς θυμίζουν ότι έχουν υπάρξει παλαιότερες περιπτώσεις όπου πιλότοι αυτοκτόνησαν παίρνοντας μαζί πληρώματα και επιβάτες κατηγορώντας μάλιστα πολλές μουσουλμανικές χώρες ότι αρνούνται να δώσουν αυτή την εξήγηση για θρησκευτικούς λόγους.

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design