Logo
Print this page

Αδιαφάνεια στις έρευνες για το Boeing καταγγέλει η Μόσχα

Για στασιμότητα και αδιαφορία όσον αφορά τις έρευνες για τη συντριβή του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών στην ανατολική Ουκρανία μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.


Ο Λαβρόφ κατηγόρησε τις δυτικές χώρες και το Κίεβο ότι έχουν χάσει κάθε ενδιαφέρον για τις έρευνες, καταγγέλλοντας παράλληλα την έλλειψη διαφάνειας όσον αφορά τη διεξαγωγή της. «Είμαστε στην πράξη οι μόνοι που συνεχίζουμε να δίνουμε προσοχή σε αυτό το πρόβλημα. Έχουμε σχηματίσει την εντύπωση ότι οι άλλοι έχουν χάσει κάθε ενδιαφέρον σχετικά με την έρευνα».


Το Boeing 777 της Malaysia Airlines κατερρίφθη από έναν πύραυλο την 17η Ιουλίου ενώ εκτελούσε την πτήση από το Άμστερνταμ στην Κουάλα Λουμπούρ πάνω από περιοχή που ελέγχεται από τους φιλορώσους αυτονομιστές. Το έργο των διεθνών ειδικών στον τόπο της συντριβής έχει ανασταλεί από τις αρχές του Αυγούστου λόγω των μαχών που μαίνονται στην περιοχή.


«Μέχρι τώρα δεν έχουμε ακούσει καμιά σαφή εξήγηση για το γεγονός ότι η πλήρης αποκρυπτογράφηση των δεδομένων από τους καταγραφείς του αεροσκάφους δεν είναι ακόμη διαθέσιμη και γιατί η Ουκρανία ακόμη δεν έχει παρουσιάσει την καταγραφή των συνομιλιών ανάμεσα στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας του Ντνιπροπετρόφσκ με όλα τα αεροσκάφη που πετούσαν στην περιοχή εκείνη τη στιγμή», ανέφερε ο Λαβρόφ.

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design