Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Από ρουκέτα συνετρίβη το Boeing στην Ουκρανία

  • Written by 

Από ρουκέτα κατερρίφθη πιθανότατα το Boeing των Μαλαισιανών Αεοργραμμών και όχι εξαιτίας κάποιου τεχνικού προβλήματιος ή ανθρωπίνου σφάλματος.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι Ολλανδοί εμπειρογνώμονες οι οποίοι αναφέρουν στο πόρισμά τους ότι το αεροσκάφος εβλήθη εν πτήσει από πολυάριθμα αντικείμενα υψηλής ενέργειας. Το Κίεβο και η Δύση έχουν κατηγορήσει τους αντάρτες ότι κατέρριψαν το Μπόινγκ εκτοξεύοντας έναν πύραυλο εδάφους-αέρος, ενώ η Μόσχα έκανε από την πλευρά της λόγο για έναν πύραυλο που εκτοξεύθηκε από ουκρανικό στρατιωτικό αεροπλάνο.

Σύμφωνα με το ολλανδικό Γραφείο Έρευνας για την Ασφάλεια που έχει αναλάβει τη διεξαγωγή της έρευνας το Μπόινγκ 777-200 διαλύθηκε εν πτήσει πιθανόν ως αποτέλεσμα δομικών ζημιών που προκλήθηκαν από ένα μεγάλο αριθμό αντικειμένων υψηλής ενέργειας που διαπέρασαν απ' έξω το αεροπλάνο. «Δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ότι η συντριβή προκλήθηκε από τεχνική βλάβη ή από τις ενέργειες του πληρώματος, το οποίο ήταν εκπαιδευμένο και έμπειρο.

Μια έκρηξη εν πτήσει εξηγεί «το ξαφνικό τέλος της καταγραφής των δεδομένων στα μαύρα κουτιά, την απώλεια της επαφής με τους ελεγκτές της εναέριας κυκλοφορίας και την ταυτόχρονη εξαφάνιση του αεροσκάφους από τα ραντάρ» διαβεβαίωσε. Τα πορίσματα της έκθεσης έρχονται στο φως λίγο μετά τις νέες κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τη Ρωσία η οποία έχει ταχθεί στο πλευρό των φιλορώσων ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία.