Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Ολάντ προς Τριερβελέρ: "Ξέρω από που προέρχομαι"

  • Written by 

Με μια συνέντευξη στο γαλλικό περιοδικό Nouvel Observateur απαντάει ο Φρανσουά Ολάντ στην πρώην σύντροφο του Βαλερί Τριερβελέρ.

«Ξέρω από που προέρχομαι» δηλώνει μεταξύ άλλων ο Γάλλος πρόεδρος απαντώντας στις κατηγορίες της 49χρονης δημοσιογράφου για περιφρόνηση των φτωχών τους οποίους αποκαλούσε ο Ολάντ «ξεδοντιάρηδες».

«Αυτή την επίθεση για τους φτωχούς, τους πιο αδύναμους, την έζησα σαν ένα πλήγμα για όλη μου τη ζωή. Σε όλα τα καθήκοντά μου, σε όλες τις αποστολές μου, δεν σκεπτόμουν παρά να βοηθώ και να εκπροσωπώ αυτούς που υποφέρουν. Ουδέποτε ήμουν με την πλευρά των ισχυρών, αν και δεν είμαι εχθρός τους. Εσείς πιστεύετε ότι ξέχασα από πού προέρχομαι; Ο παππούς μου, από τη μητέρα μου, ράφτης με καταγωγή από τη Σαβοΐα, ζούσε με την οικογένειά του σε ένα μικρό δυάρι στο Παρίσι. Ήταν δάσκαλος από φτωχή αγροτική οικογένεια της βόρειας Γαλλίας.

Πιστεύετε ότι θα μπορούσα να περιφρονήσω το περιβάλλον απ' όπου βαστούν οι ρίζες μου, που είναι ο λόγος ύπαρξής μου; Ναι, έχω συναντήσει ανθρώπους στις μεγαλύτερες δυσκολίες, που είχαν ταλαιπωρηθεί από τη ζωή. Δεν μπορούσαν να φροντίσουν τα δόντια τους. Αυτό είναι το σημάδι της έσχατης δυστυχίας. Αυτούς τους ανθρώπους, τους συνάντησα, τους βοήθησα, τους υποστήριξα», εξηγεί ο Ολάντ στο Nouvel Observateur.