Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Ελεύθερος ο Πρωθυπουργός της Λιβύης

Ελεύθερος αφέθηκε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός της Λιβύης Αλί Ζεϊντάν, σύμφωνα με κυβερνητικές και αστυνομικές πηγές της χώρας.

Ο Λίβυοι αντάρτες απελευθέρωσαν τον Ζεϊντάν, έπειτα και από την έκκληση ΝΑΤΟ και Βρετανίας για άμεση απελευθέρωσή του.

«Απελευθερώθηκε. Αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμη λεπτομέρειες για τις συνθήκες της απελευθέρωσής του», είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Μοχάμεντ Αμπντελαζίζ, ενώ την ίδια ώρα, δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters στην Τρίπολη δήλωσε ότι διαδηλωτές άνοιξαν πυρ εναντίον κτιρίου όπου κρατείτο ο Αλι Ζεϊντάν ζητώντας από την ένοπλη ομάδα που τον είχε απαγάγει να τον απελευθερώσει.

Ο κ. Ζεϊντάν είχε απαχθεί νωρίτερα το πρωί από ξενοδοχείο της Τρίπολης, στο οποίο διέμενε, από άνδρες οι οποίοι είχαν υπηρετήσει στις ανταρτικές δυνάμεις κατά τον εμφύλιο πόλεμο κατά του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι.

H οργάνωση πρώην ανταρτών ανακοίνωσε ότι απήγαγε τον πρωθυπουργό από το ξενοδοχείο Corinthia για τον ρόλο της κυβέρνησής του στη σύλληψη από αμερικανούς κομάντος του Αμπου Ανας αλ-Λίμπι, βασικού υπόπτου, φερόμενου ως αρχηγού της Αλ Κάιντα στη λιβυκή πρωτεύουσα.

Πριν από την απελευθέρωση του πρωθυπουργού, αξιωματούχος της υπηρεσίας δίωξης του εγκλήματος του υπουργείου Εσωτερικών είχε ανακοινώσει ότι ο πρωθυπουργός έχει συλληφθεί και τυγχάνει καλής μεταχείρισης.

Media