Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Συρία: Σταύρωσαν 17χρονο οι τζιχαντιστές

  • Written by 

Προκαλούν για μια ακόμη φορά οι τζιχαντιστές. Σταύρωσαν έναν 17χρονο και τον εξέθεσαν σε δημόσια θέα με ένα πλακάτ κρεμασμένο στο στήθος του επειδή τραβούσε φωτογραφίες στρατιωτικών βάσεων του Ισλαμικού Κράτους.

Στο μήνυμα τους μάλιστα γράφουν πως δίνεται και αμοιβή 500 τουρκικές λίρες για κάθε φωτογραφία.Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το θύμα δολοφονήθηκε και σταυρώθηκε στην αλ Μπαμπ, μια πόλη στην επαρχία Χαλέπι της βορειοδυτικής Συρίας.

Ο Τσάρλι Γουίντερ, στέλεχος του αντιεξτρεμιστικού think tank, Ιδρύματος Quilliam , δήλωσε στον Independent, ότι η σταύρωση προβλέπεται ως ποινή από τον ISIS για ειδικά εγκλήματα προσθέτωντας πως η τιμωρία προκύπτει και από στίχο του Κορανίου. «Η τιμωρία για όσους έχουν εξαπολύσει πόλεμο εναντίον του Αλλάχ και του Αγγελιοφόρου του και προσπαθούν επί γης να προκαλέσουν διαφθορά δεν μπορούν παρά να εκτελεστούν ή να σταυρωθούν ή να τους αποκοπούν τα χέρια και τα πόδια από τις αντίθετες πλευρές ή να εξοριστούν. Αυτή είναι για εκείνους μία ντροπή σε αυτόν τον κόσμο και μία μεγάλη τιμωρία για τον άλλο».

Το Ισλαμικό Κράτος φημίζεται για την πρωτοφανή βαρβαρότητα με την οποία επιβάλλει την εξουσία του στις περιοχές της Συρίας και του Ιράκ εκτελώντας όσους κατηγορεί για κατασκοπεία ή ότι καταπάτηση του ισλαμικού νόμου που εφαρμόζει. Τα μέλη του αποκεφαλίζουν συχνά τα θύματά τους καρφώνοντας τα πτώματα σε σταυρούς, τους οποίους αφήνουν σε δημόσια θέα.