Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 140
Log in
A+ A A-

Στο Φανάρι ο Πάπας Φραγκίσκος

Με παρατεταμένες κωδωνοκρουσίες έγινε δεκτός στην έδρα της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης, στο Φανάρι, ο Πάπας Φραγκίσκος, που πραγματοποιεί ιστορική - όπως χαρακτηρίστηκε - επίσκεψη.

Στην είσοδο Πατριαρχικού Οίκου, τον Πάπα Φραγκίσκο και η συνοδεία του, υποδέχθηκαν οι Μητροπολίτες Νικαίας Κωνσταντίνος και Χαλκηδόνος Αθανάσιος. Η Παπική ακολουθία κατευθύνθηκε στην συνεχεία στα Προπύλαια του Πατριαρχικού Ναού όπου περίμεναν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και η Σύνοδος του Οικουμενικού Θρόνου.

Ο Πάπας Φραγκίσκος εισήλθε στον πρόναο του Πατριαρχικού Ναού άναψε κερί και στη συνέχεια μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη προχώρησαν στον κυρίως ναό. Απευθυνόμενος στον Πάπα Φραγκίσκο ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος τόνισε ότι τον υποδέχεται "με χαρά, τιμή και ευγνωμοσύνη" , διότι ήρθε από την Παλαιά, στη Νέα Ρώμη «γεφυρώνοντας συμβολικώς την Δύσιν και την Ανατολήν, κομιστής της αγάπης του Πρωτοκορυφαίου προς τον Πρωτόκλητο αυτάδελφο αυτού».

Ο Πατριάρχη Βαρθολομαίος σημείωσε επίσης ότι η έλευση του Πάπα αποτελεί συνέχεια των ανάλογων επισκέψεων που είχαν κάνει οι προκάτοχοί του Παύλος Στ', Ιωάννης-Παύλος Β' και Βενέδικτος ΙΣτ΄, και «μαρτυρεί τη βούληση ης Εκκλησίας της Ρώμης να συνεχιστεί η σταθερά πορεία, προς αποκατάσταση της πλήρους κοινωνίας μεταξύ των Εκκλησιών».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης χαιρέτησε την επίσκεψη του Πάπα Φραγίσκου στην έδρα της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης ως ιστορικό γεγονός, σε κρίσιμους καιρούς για την ανθρωπότητα.

Στις εκδηλώσεις παραβρίσκεται ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Αγγελόπουλος, ως Μέγας Αρχων Λογοθέτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, επίσημος προσκεκλημένος του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

thetoc.gr