Log in
A+ A A-

Παρίσι: Ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη των δραστών σε Liberation και Societe General

Ανθρωποκυνηγητό βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο Παρίσι, με τη συνδρομή και ελικοπτέρου, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενόπλου που σκόρπισε τον τρόμο στη γαλλική πρωτεύουσα.

Όλα ξεκίνησαν στις 04:15 το πρωί (ώρα Νέας Υόρκης), όταν ένας άνδρας, οπλισμένος με επαναληπτική καραμπίνα, εισέβαλε στα γραφεία της κεντροαριστερής εφημερίδας «Liberation» και άνοιξε πυρ, τραυματίζοντας σοβαρά στο στήθος και το στομάχι έναν 27χρονο βοηθό φωτογράφου, προτού διαφύγει τρέχοντας. Ο 27χρονος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Περίπου 90 λεπτά αργότερα, ο ένοπλος εμφανίστηκε έξω από τα γραφεία της τράπεζας Societe General, στην πολυσύχναστη περιοχή La Defense, και άνοιξε πυρ, χωρίς ευτυχώς να τραυματίσει κανέναν.

Στη συνέχεια, ο δράστης επέταξε αυτοκίνητο και υποχρέωσε τον οδηγό να τον αφήσει στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Τα κίνητρά του παραμένουν έως τώρα άγνωστα, με τον υπουργό Εσωτερικών, Μανουέλ Βαλς, ο οποίος επισκέφτηκε τα γραφεία της «Liberation», να τον χαρακτηρίζει ως ιδιαίτερα επικίνδυνο.

Σημειώνεται ότι οι επιθέσεις της Δευτέρας έρχονται λίγες ημέρες αφότου, την περασμένη Παρασκευή, ένοπλος εισέβαλε στα γραφεία του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου BFMTV χωρίς όμως να ανοίξει πυρ. Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, ο δράστης των τριών επιθέσεων είναι τοπ ίδιο πρόσωπο.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύσσονται στο Παρίσι έξω από δημόσια κτήρια, ή γραφεία ΜΜΕ.

ΣΚΑΪ