Log in
A+ A A-

Το 2016 και αυτοί που έφυγαν

Δεν έχουν περάσει ούτε τέσσερις μήνες από τις αρχές του έτους, και το 2016 είναι ήδη μια μαύρη χρονιά.

Οπως σημειώνει το BBC, φαίνεται πλέον σπάνιο... αν περάσει μια εβδομάδα χωρίς να φύγει από τη ζωή κάποιος διάσημος - από τον David Bowie τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου, στον ηθοποιό Alan Rickman μια εβδομάδα αργότερα, στην κωμικό Victoria Wood και τον Prince αυτή την εβδομάδα.

«Φτάνει πια, 2016!» είναι μία από τις φράσεις που λέει ο κόσμος όλο και πιο έντονα πια...

Είναι αυτό το κύμα θανάτων celebrities κάτι που πρέπει να συνηθίσουμε; Η απάντηση είναι ναι, σύμφωνα με τον αρμόδιο συντάκτη του BBC Nick Serpell.

«Οι άνθρωποι που άρχισαν να γίνονται διάσημοι τη δεκαετία του 1960 μπαίνουν πλέον στα 70 τους και αρχίζουν να "φεύγουν"», λέει.

«Υπάρχουν επίσης περισσότεροι διάσημοι από ό, τι στο παρελθόν», σημειώνει.

«Στην γενιά του πατέρα μου ή του παππού του, οι μόνοι πραγματικά διάσημοι ήταν από τον κινηματογράφο - δεν υπήρχε τηλεόραση»

«Τότε, αν κάποιος δεν ήταν στην τηλεόραση, δεν ήταν διάσημος».

Πολλοί από αυτούς που τώρα φέυγουν ανήκαν στην λεγόμενη γενιά του baby-boom, που γεννήθηκαν μεταξύ του 1946 και του 1964, που είδε μια τεράστια αύξηση του πληθυσμού. Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, το γραφείο απογραφής πληθυσμού ανακοίνωσε ότι 76 εκατ. άνθρωποι το 2014 ανήκαν στην γενιά των baby boomers - περίπου το 23% του πληθυσμού.

Με περισσότερα μωρά να γεννιούνται στη γενιά του baby-boom, αυτό σήμαινε περισσότερες... πιθανότητες να προκύψουν περισσότεροι διάσημοι.

Τώρα, αυτά τα διάσημα πρώην... βρέφη, ηλικίας μεταξύ 70 και 52, πεθαίνουν.

Οι ηλικίες από 65 έως 69 είναι το όριο όπου τα ποσοστά θανάτου πραγματικά αρχίζουν να αυξάνονται. Ο Prince (57), ο Alan Rickman (69), ο David Bowie (69) και η Victoria Wood (62) - ήταν όλοι baby-boomers.