Log in
A+ A A-

Αγιά Σοφιά: Ανοίγει για το Ραμαζάνι με ανάγνωση Κορανίου

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, για 30 ημέρες κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, το κρατικό κανάλι TRT θα αναμεταδίδει από την Αγία Σοφία, την πρωινή προσευχή από το Κοράνι πριν από τη νηστεία. Το πρόγραμμα θα προβάλλεται καθημερινά στις 2.00 για 30 μέρες.

Σημειώνεται ότι το Ραμαζάνι αρχίζει από τις 6 Ιουνίου και διαρκεί μέχρι τις 7 Ιουλίου.Στα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου αναφέρεται ακόμη πως η Αγιά Σοφιά λειτούργησε για 916 χρόνια ως εκκλησία και μετά την Άλωση για 482 χρόνια ως τζαμί ενώ πλέον λειτουργεί ως Μουσείο.

Σύμφωνα με δήλωση του βουλευτή του ΑΚΡ Σαμίλ Ταγιάρ, η Τουρκία θα πρέπει να ανοίξει την Αγιά Σοφιά για προσκύνημα, ως αντίδραση στο ψήφισμα του γερμανικού κοινοβουλίου για τη γενοκτονία των Αρμενίων.

Ειδικότερα, ο βουλευτής με ανάρτηση στο λογαριασμό του στο twitter, σημειώνει: «Εφόσον οι ΗΠΑ "αγκάλιασαν" το ΡΚΚ και την παράλληλη δομή, η Γερμανία υπέκυψε στο ψέμα της γενοκτονίας, η φιλία έμεινε στο ράφι. Σειρά έχουμε εμείς τώρα: η Αγία Σοφία πρέπει να ανοίξει στο προσκύνημα».

thetoc.gr