Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Βρετανοί ερευνητές «νίκησαν» τον καρκίνο στο πάγκρεας

Βρετανοί ερευνητές κατάφεραν να εντοπίσουν και να διαλύσουν το αμυντικό σύστημα του καρκίνου του παγκρέατος, του πλέον θανατηφόρου.

Οπως αναφέρει η βρετανική Telegraph οι επιστήμονες μπόρεσαν να μπλοκάρουν μια πρωτεΐνη η οποία – με απλά λόγια – βοηθά τον καρκίνο να παρακάμπτει το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου. Στην συνέχεια ο καρκίνος επιτίθεται στις άμυνες του οργανισμού και στο επόμενο στάδιο χρησιμοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα προκειμένου να εξαπλωθεί.

Η τεχνική που ανέπτυξαν οι ερευνητές έγκειται στην διοχέτευση Τ - λεμφοκυττάρων σε καρκινικούς όγκους, ενώ παράλληλα οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν έναν συνδυασμό σκευασμάτων για την βελτίωση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος, με τους ερευνητές να κάνουν λόγο για ένα «πανίσχυρο νέο όπλο» απέναντι σε έναν καρκίνο άκρως επιθετικό.

Ο καθηγητής Πίτερ Τζόνσον του ιδρύματος Cancer Research UK , το οποίο πήρε μέρος στην έρευνα, δήλωσε ότι έως σήμερα, η θεραπεία του παγκρεατικού καρκίνου είναι δύσκολη καθώς ο όγκος έχει παρακάμψει τις άμυνες του οργανισμού. «Με αυτήν την έρευνα μπορέσαμε να ξεπεράσουμε το πρόβλημα χρησιμοποιώντας ανοσοθεραπίες με σκευάσματα που βάζουν στο στόχαστρο την πρωτεΐνη CXCR2, επιτρέποντας έτσι τα ανοσολογικά κύτταρα να επιτεθούν στον καρκίνο»

Η πρωτεΐνη CXCR2 έχει έναν διπλό και κυρίαρχο ρόλο στην προσβολή του οργανισμού. Αφενός βοηθάει τους όγκους να αναπτυχθούν και αφετέρου τους βοηθάει να εξαπλωθούν σε όλο το σώμα. Η εξουδετέρωση της και η παράλληλη «επίθεση» στον όγκο με Τ – λεμφοκύτταρα είναι η λύση που προτείνουν οι βρετανοί ερευνητές.

thetoc.gr