Log in
A+ A A-

Μαρτυρίες σοκ: Είχε «υποσχεθεί» να μας σκοτώσει

«Πάντα έλεγε ότι θα μας σκοτώσει»: Οι συμμαθητές του νεαρού μακελάρη αποκαλύπτουν ότι ένιωθε πάντα προσβεβλημένος και ότι μετά από χρόνια εκφοβισμού στο σχολείο είχε ... υποσχεθεί να τους σκοτώσει όλους.

Ένας πρώην συμμαθητής του αποκαλύπτει ότι όλοι τον πρόσβαλαν στο σχολείο και ότι έτσι απέκτησε αυτή την έξαλλη συμπεριφορά.

Οι συμμαθητές του μιλούν κυρίως ανωνύμως για ένα μοναχικό νεαρό που ήθελε να εκδικηθεί σκοτώνοντας τους βασανιστές του. Μάλιστα χθες το βράδυ στο διαδίκτυο υπήρξε μια συνομιλία συμμαθητών του που έλεγαν ότι ήξεραν ποιος βρίσκεται πίσω από το μακελειό.

Επίσης, σημειώνουν ότι σε εφαρμογή μηνυμάτων στο κινητό είχε φωτογραφία τον μακελάρη της Νορβηγίας Anders Breivik.

Γερμανική αστυνομία: Ψυχικά διαταραγμένος

Ψυχικά διαταραγμένος ήταν ο δράστης του μακελειού στο Μόναχο με δέκα νεκρούς και 27 τραυματίες, ανάμεσά τους πολλά παιδιά. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία σε συνέντευξη τύπου, ο δράστης, 18 ετών και μαθητής δεν έχει σχέση με το Ισλαμικό Κράτος ή άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις αλλά ήταν άτομο που έπαιρνε ψυχοφάρμακα και ήταν σε κατάσταση αμόκ. Από την έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν στοιχεία που αναφέρονται στο αμόκ καθώς και ένα βιβλίο με θέμα το γιατί σκοτώνουν οι μαθητές.

Ο δράστης που αυτοκτόνησε χρησιμοποίησε ημιαυτόματο πιστόλι Glock 17 εννέα χιλιοστών. Το όπλο είχε μέσα σφαίρες ενώ στο σακίδιό του είχε πάνω από 300 σφαίρες. Ο δράστης έφερε μόνο ένα τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι, προφανώς αυτοκτόνησε, και ήταν αριστερόχειρας.

Ο δράστης δεν ήταν γνωστός στις αστυνομικές αρχές. Η αστυνομία δέχτηκε 4.000 τηλεφωνικές κλήσεις μέσα σε έξι ώρες. Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ο δράστης είχε φτιάξει ψεύτικο προφίλ στο Facebook προσκαλώντας κόσμο να πάει στα ΜακΝτόναλντς.

O 18 χρονος μακελάρης ήταν θαυμαστής του 17χρονου ο οποίος το 2009 είχε σκοτώσει 15 άτομα στο σχολείο του στο Βινεντέν της Στουτγκάρδης, σύμφωνα με το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο N-tv, το οποίο επικαλείται πληροφορίες από την Αστυνομία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο δράστης, ο οποίος μεγάλωσε στην Γερμανία, καθώς οι γονείς του ήρθαν από το Ιράν την δεκαετία του '90, περνούσε πολλές ώρες παίζοντας στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή παιχνίδια που είχαν σχέση με μάχες, ενώ αντιμετώπιζε προβλήματα και στο σχολείο του.

thetoc.gr