Log in
A+ A A-

Συγχαρητήρια Αναστασιάδη στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Συγχαρητήρια και ευχές, εκ μέρους της κυβέρνησης και των πολιτών, εξέφρασε με σχετική επιστολή του ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, προς τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Antonio Tajani.

Στην επιστολή του, ο κ. Αναστασιάδης επεσήμανε ότι «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποτελεί την καρδιά της δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε», ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα συνεχίσει τις προσπάθειές του, ώστε η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) και οι θεσμοί της να γίνουν πιο αποτελεσματικοί προς όφελος των πολιτών της και ανέφερε ότι «Μια ισχυρή και συνεκτική ΕΕ θα μπορέσει να ενισχύσει τις αξίες και τις αρχές της παγκοσμίως.»

Τέλος, ο κ. Αναστασιάδης υπενθύμισε ότι «...διεξάγεται μια εντατική προσπάθεια για επίλυση του κυπριακού προβλήματος, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και με το ευρωπαϊκό δίκαιο, τις αρχές και αξίες της ΕΕ» και υπογράμμισε ότι «Η Κύπρος βασίζεται στη συνεχή στήριξη της ΕΕ στις προσπάθειές μας για μια δίκαιη και συνολική λύση καθώς και στο να διασφαλιστεί πως μια επανενωμένη Κύπρος θα είναι ένα αποτελεσματικό και λειτουργικό κράτος μέλος της ΕΕ».

Σημειώνεται ότι ο Antonio Tajani (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα/ΕΛΚ, Ιταλία) κέρδισε τις προεδρικές εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά τον τέταρτο και τελευταίο γύρο αναμέτρησης με τον Gianni Pittella (Σοσιαλιστές, Ιταλία) την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017, ενώ σήμερα, 18 Ιανουαρίου 2017, εκλέχθηκαν οι 14 αντιπρόεδροι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μεταξύ των οποίων και ο Έλληνας ευρωβουλευτής, Δημήτριος Παπαδημούλης (Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά, Ελλάδα).