Log in
A+ A A-

"Έφυγε" η Μαρία Ζουπανιώτη

Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο, και όχι μόνο, προκάλεσε η είδηση της απώλειας της Διευθύντριας του Κυπριακού Γραφείου Τύπου στη Νέα Υόρκη, Μαρίας Ζουπανιώτη, η οποία έφυγε από την ζωή σε ηλικία 59 ετών, μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο.

 

Η Μαρία Ζουπανιώτη, η οποία ήταν η σύντροφος της ζωής του εκδότη της Greek News και ανταποκριτή του ΡΙΚ Αποστόλου Ζουπανιώτη, θα κηδευτεί στην ιδιαίτερη πατρίδα της, με τις λεπτομέρειες να γίνονται γνωστές προσεχώς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κυπριακού Γραφείου Τύπου αναφέρει τα εξής:

"Με αισθήματα βαθύτατης θλίψης ανακοινώνουμε το θάνατο της συναδέλφου και φίλης Μαρίας Ζουπανιώτη, Διευθύντριας του Γραφείου Τύπου και Συμβούλου στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στον ΟΗΕ, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή χθες 13 Απριλίου 2017 στο νοσοκομείο Mercy Medical Center στο Long Island της Νέας Υόρκης ύστερα από μία σύντομη άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Η Μαρία γεννήθηκε στην Πάφο το 1958 και σπούδασε Οικονομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ενώ στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στον ίδιο τομέα στο Queens College της Νέας Υόρκης. Από το 1989 η Μαρία υπηρέτησε στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη, αρχικά ως Ακόλουθος και στη συνέχεια ως Σύμβουλος καιΔιευθύντρια του Γραφείου Τύπου.Καθ' όλη τη διάρκεια της υπηρεσίας της η Μαρία υπήρξε πρότυπο πατριωτισμού, ευσυνειδησίας, ανιδιοτέλειας, επαγγελματισμού, συναδελφικότητας, φιλοτιμίας και αφοσίωσης.

Ήταν ένας χαρισματικός άνθρωπος που κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης υπηρεσίας της δημιούργησε μόνο φίλους και εκτιμητές του έργου και της προσφοράς της. Διακρινόταν για το ήθος και την εργατικότητα της και έχαιρε καθολικής εκτίμησης ανάμεσα στους συναδέλφους και τους συνεργάτες της. Η επαγγελματική πορεία της Μαρίας έχει ταυτιστεί με την ιστορία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Κύπρου στον ΟΗΕ τις τελευταίες τρεις δεκαετίες και ο θάνατος της αφήνει ένα μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό.

Ο Πρέσβης και όλο το προσωπικό της Μόνιμης Αντιπροσωπείας και του Σπιτιού της Κύπρου στη Νέα Υόρκη εκφράζουν τα βαθύτατα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια της Μαρίας και ιδιαίτερα στο σύζυγό της Απόστολο Ζουπανιώτη και στα παιδιά της Ειρήνη και Ευάγγελο.

Η οικογένεια θα δέχεται συλλυπητήρια τη Δευτέρα και Τρίτη, 17 και 18 Απριλίου μεταξύ 2:00– 5:00 μ.μ και 7:00-9:00 μ.μ., στο Γραφείο Τελετών ANTONOPOULOS FUNERAL HOME, INC., 38-08 Ditmars Blvd., Astoria, NY11105.

Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί ανθέων να γίνουν δωρεές στη μνήμη της Μαρίας στο CyprusChildren's Fund, όπου εργάστηκε από 1987-1989 (13 East 40th Street | New York, NY 10016 www.cyprus-childrensfund .org | info@cyprus- childrensfund.org tel. 212 696 4590 | Fax: 212 532 9640 ).