Log in
A+ A A-

Λονδίνο: Φόβοι για αντίποινα μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο τζαμί

Φόβος και οργή στο Λονδίνο που δέχεται αλλεπάλληλα πλήγματα με νέα τρομοκρατική επιθέση μετά και την τραγωδία στο Grenfeli Tower. Η Τερέζα Μέι, στην πιο δεινή θέση της πολιτικής της καριέρας καλείται να απαντήσει σε ερωτήματα για την ασφάλεια και τις τραγικές παραλείψεις.

 

Το κλίμα μετά και τη νέα επίθεση μίσους, αυτή τη φορά με στόχο μουσουλμάνους, είναι βαρύ με το Λονδίνο, να μετατρέπεται από μητρόπολη των εξελίξεων σε πρωτεύουσα του φόβου.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας ένας 48χρονος έπεσε με φορτηγάκι πάνω σε πεζούς που έβγαιναν από τέμενος μετά την προσευχή του ραμαζανιού, στο Φίνσμπουρι, μια περιοχή όπου κατοικού πολλοί μουσουλμάνοι κυρίως Αλγερινοί αλλά και άνθρωποι που ανήκουν στην εργατική τάξη. Ο απολογισμός της επίθεσης είναι ένας νεκρός και 8 τραυματίες, όλοι Μουσουλμάνοι.

Πλέον εκφράζονται φόβοι ότι οι τζιχαντιστές του ISIS θα εκμεταλλευτούν το κλίμα που διαμορφώνεται μετά και την επίθεση κατά μουσουλμάνων. Ηδη μέσα που πρόσκεινται στους τζιχαντιστές καλούν τους «μουσουλμάνους σε πόλεμο στους δρόμους στις γειτονιές τους.»