Log in
A+ A A-

«Φάκελος της Κύπρου»: Επίσκεψη Δ. Συλλούρη στην Αθήνα

Επίσκεψη εργασίας αναμένεται να πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Συλλούρης, μεταβαίνοντας στις 8/02/2018, στην Αθήνα, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Βουλής των Ελλήνων, για την πρόσβαση στο υλικό του «Φακέλου της Κύπρου».

Συνοδεύομενος από τη Γενική Διευθύντρια της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας, Βασιλική Αναστασιάδου, τον Εκπρόσωπο Τύπου του Προέδρου της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας, Λουκά Φουρλά και μέλους της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και Υπηρεσιακών Παραγόντων και Αναπληρωτή Καθηγητή του Πανεπιστημίου Κύπρου, Πέτρο Παπαπολυβίου, ο κ. Συλλούρης προγραμματίζεται να συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό του, Νικόλαο Βούτση, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, και με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Κοτζιά.

Στο πρόγραμμα του κ. Συλλούρη συμπεριλαμβάνεται ομιλία του, με θέμα «Ο ρόλος της Βουλής των Αντιπροσώπων στην σύγχρονη εποχή – οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις», σε εκδήλωση η οποία συνδιοργανώνεται από την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΚΟΕ) και την Ένωση Κυπρίων Ελλάδας (ΕΚΕ), στο «Σπίτι της Κύπρου».

Στην Κύπρο αναμένεται να επιστρέψει ο κ. Συλλούρης στις 11/02/2018.