Log in
A+ A A-

Βόρεια Συρία: Τούρκοι οργανώνουν Τουρκομάνους

Οι Τουρκομάνοι της Συρίας αποφάσισαν να ενωθούν κάτω από μια κοινή σημαία σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Σύμφωνα με αναλυτές που μίλησαν στο news.gr είναι μια πάγια επιδίωξη της Τουρκίας να εμφανίσουν τους Τουρκμένους σαν μια μειονότητα που καταπιέζεται.

Υπάρχουν εκτιμήσεις πως η κίνηση αυτή είναι προοίμιο μιας προσπάθειας της Άγκυρας να δημιουργήσει ένα κρατικό μόρφωμα ανάλογο με αυτό του ψευδοκράτους στην βόρεια Κύπρο, ωστόσο κάτι τέτοιο δύσκολα θα ευδοκιμήσει καθώς στην περιοχή υπάρχουν ισχυρά αμερικανικά και γαλλικά συμφέροντα.

«Η μεγαλύτερή μας δύναμη για το μέλλον θα είναι η ενότητά μας. Τώρα έχουμε μια σημαία. Αυτή η σημαία θα μας εκπροσωπεί και θα μας ενώνει» δήλωσε ο εκπρόσωπος των Τουρκμένων Βετσίχ Τσούμα. Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι περιοχές που έχουν εκκαθαριστεί από τον τουρκικό στρατό έχουν επιστρέψει στην κανονικότητα.

Η σημαία θα είναι τρίχρωμη με το μπλε για τις τουρκικές ρίζες, το κόκκινο για τους μάρτυρες της πίστης και το λευκό για τις ανθρωπιστικές αξίες, ενώ η ημισέληνος και το αστέρι θα είναι για το Ισλάμ.