Log in
A+ A A-

Αρνήθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν να καθίσει στο τραπέζι του Ντόναλντ Τραμπ;

Featured Αρνήθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν να καθίσει στο τραπέζι του Ντόναλντ Τραμπ;

Οι Τούρκοι δημοσιογράφοι ισχυρίζονται ότι ο πρόεδρος τους, ο Ταγίπ Ερντογάν, που δεν δέχεται μύγα στο …σπαθί του, αρνήθηκε να καθίσει στο τραπέζι του Αμερικανού προέδρου, στο γεύμα που παρέθεσε προς τιμή του ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες.

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Και επιδεικτικά, λένε οι συνάδελφοι εκ Τουρκίας, ο Ερντογάν πήρε από το …χέρι τους συνεργάτες τους και πήγαν σε άλλο τραπέζι και κάθισαν και έφαγαν σνομπάροντας τον Ντόναλντ Τραμπ. Και γιατί αυτή η έκφραση …ζήλιας; Διότι ο Αμερικανός Πρόεδρος, συμπεριέλαβε στους καλεσμένους του και τον πρόεδρο της Αιγύπτου, αλ Σίσι, ο οποίος είναι ένας εκ των μεγαλύτερων εχθρών του Ερντογάν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας κατηγορεί τον αλ Σίσι ανοικτά και δημόσια για το θάνατο του πρώην προέδρου Μόρσι, που χαρακτηρίζει δολοφονία. Ο κ. Τραμπ έκανε και κάτι άλλο που δεν άρεσε καθόλου στον Ερντογάν. Είχε επίσημη διμερή συνάντηση με τον αλ Σίσι, ενώ στον Ταγίπ Ερντογάν, αρνήθηκε παρόμοιο τετ-α-τετ. Ο τελευταίος αρκέστηκε στην αναμνηστική φωτογραφία κατά τη καθιερωμένη δεξίωση του Αμερικανού προέδρου, που φέτος έγινε στο ξενοδοχείο New York Palace.

Οπότε το κακό είναι διπλό και ο κ. Ερντογάν πρέπει να παρακαλεί να μην τριτώσει. Διότι η τρίτη και φαρμακερή μπορεί να είναι και οι κυρώσεις, αν και ο κ. Τραμπ ακόμα τον διασώζει. Αλλά το θέμα είναι αυτό: Τώρα, με τα προβλήματα που έχει, λόγω της έναρξης της διαδικασίας για την καθαίρεση δεν γνωρίζουμε για πόσο καιρό ακόμα θα μπορεί να κάνει πλάτες στον Ερντογάν.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ